Корнелия Нинова, лидер на БСП: Задкулисието управлява България

Публикувано на ср, 1 Юли 2020
523 четения

Решенията за управление на страната не се взимат от официалните институции, а на други места и други хора. Това заяви във В. Търново лидерът на БСП Корнелия Нинова. “Това не е моят начин и представа за правене на политика. Това, на което ставаме свидетели през последния може би месец от публикуването на първите есемеси на Васил Божков, показва и потвърждава онова, което ние повтаряме отдавна. А то е, че има задкулисие в държавата, която е предала управлението на това задкулисие. Една от нашите основни цели е да променим този модел на управление на страната. За това се борим вече 4 г. и ще продължим и занапред”, каза още Нинова.
По време на двудневната си обиколка в региона тя посети и старата столица, за да поднесе цветя на паметника на Никола Габровски и Георги Димитров. “Заради коронавируса и извънредното положение не успяхме да дойдем на точната дата и за това идваме днес с младежите от В. Търново, колегите общински съветници, депутати, за да отдадем нашето уважение, защото сме партия с идеология и дълбоки корени в годините назад”, каза още Корнелия Нинова. Лидерът на “червените” заяви, че освен програмните документи в редиците на партията се обсъжда и решението за учредителния конгрес на Бузлуджа, който е насрочен за 1 август. Относно провеждането му има различни мнения в партията, тъй като част от хората се страхуват от коронавируса, докато други твърдо настояват да се състои. “За нас това е много зареждащо място, свързано с корените на партията. Надяваме се до тогава да не стане нещо, което да наложи отлагането на конгреса”, посочи Нинова.
След поднасянето на цветя лидерът на БСП получи от симпатизанти четирилистна детелина с пожелание за здраве и успех в предстоящата битка за председател на столетницата.
Весела БАЙЧЕВА, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново