Колко струва осветяването на трасе от 1200 метра питат общински съветници

Публикувано на вт, 28 Юли 2020
837 четения

Колко струва осветяването на трасето между В. Търново и Шемшево питат общински съветници от местния парламент. То е входирано от групата на “Демократична България – обединение” за предстоящата тази седмица общинска сесия. Участъкът в района между новия мост над р. Янтра и селото е с дължина 1200 метра и от началото на месеца е осветен с 44 LED осветителни тела. “Каква е стойността на цялата инвестиция – доставка и монтаж на стълбове, лампи и други и кое налага такъв разход по време на задаваща се икономическа криза? С каква цел община В. Търново инвестира средства, осветявайки ниви трета категория, които са от двете страни на четвъртокласния път и предвижда ли се последваща промяна на предназначението им”, питат общинските съветници.
Сред въпросите им е на какво отстояние според проекта трябва да бъдат монтирани стълбовете от пътното платно, предвид факта, че някои от тях са на разстояние под 25 см и то на вираж. Това създава опасност за участниците в движението, особено за тежкотоварните автомобили, които минават оттам.
Сред въпросите, на които трябва да отговори кметът Даниел Панов е планира ли се разширение на пътното платно и не трябва ли Общината приоритетно да инвестира средства в осветяването на населените места, а не на крайпътни райони. Според изчисленията на местните парламентаристи, внесли питането, поставянето на енергоспестяваща лампа в населено място на съществуващ стълб струва до 200 лв. Според тях със същата инвестиция биха могли да се монтират около 350 лампи в населените места пред къщи, където живеят реални хора, а не в ниви трета категория, посочват още общинските съветници.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново