Коалиция “Заедно за силна община” издига инж. Цанко Цонев за кмет на Павликени

Публикувано на вт, 26 сеп. 2023
480 четения

Инж. Цанко Цонев е кандидатът за кмет на община Павликени на местна коалиция “Заедно за силна община”. Това обявиха от гражданско сдружение “Ти решаваш”. В коалицията влизат 11 партии и коалиции.
Инж. Цонев е роден в Павликени. По образование е машинен инженер, завършил е Русенския университет “Ангел Кънчев”, експерт по земеделска техника и настоящ общински съветник. В началото на миналата година той внесе декларация срещу изграждането на завода за каменна вата и инсталация за изгаряне на отпадъци край Върбовка. “Най-важна е неговата гражданска активност и именно за това той събра безусловното доверие на хората както по отношение на кандидатурата му за кмет, така и като водач на листата”, казаха от сдружението.
Листата за съветници включва 21 кандидати. В нея участват юристи, лекар, ветеринар, земеделски производители, учители, общественици и културни дейци. От формацията уточниха, че сред кандидатите няма нито един партиен член и залагат на личности, подредени по начина, посочен от гражданите.
Основните приоритети в управленската програма са спиране на проекта за завода край Върбовка, решаване на проблема с междуселищните автобусни линии и свързаността на населените места с общинския център и решаване на задълбочаващия се проблем с безводието в общината. От 20 населени места в момента в 14 има проблеми с водоподаването, посочиха от коалицията. “В общината има 106 водоизточника, 25 помпени станции и остаряла и амортизирана водопреносна мрежа. От направеното до момента има проекти само за Павликени, Бяла черква, Караисен и един тласкателен водопровод за Вишовград, а за останалите населени места не е предприето нищо, което допълнително затруднява работата на експертите. Липсват кадастрална карта, нивелачни планове, което допълнително ще оскъпи и самото проектиране на новите мрежи”, заяви ВиК експертът Христо Узунов, част от листата на коалицията.
Габриела Георгиева е кандидатът за кмет на Лесичери. “В селото има много млади семейства с деца и смятам, че то трябва да бъде съживено”, заяви Георгиева.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново