Коалиция „Левицата!“ включи седем нови предложения в предизборната си платформа

Публикувано на ср, 25 окт. 2023
211 четения

Седем нови предложения са включени в предизборната платформа на коалиция „Левицата!“ за община Велико Търново.Така, обявената на 6 октомври концепция за развитие „Инициатива за Велико Търново“ вече съдържа 130 конкретни решения в 17 категории.
Новите предложения, добавени към предизборната платформа, са подобряване на нощното осветление на гр. Велико Търново и по-малките населени места, изграждане на нова отводнителна система по ул. „Васил Левски“ и ул. „Христо Ботев“ в общинския център, 10 % от събирания местен данък сгради от населените места да остава в бюджета на съответното населено място, и ангажиране на Община Велико Търново с поддръжката и опазването на речния плаж на ул. „Крайбрежна“ в старата столица.
Останалите три предложения са за предоставяне на безплатни компостери за домашно компостиране за домакинствата в малките населени места, изграждане на общинска система за SMS известяване при бедствени ситуации, и изграждане на спортна площадка в с. Ресен.
Допълненията са предложени по време на десетките срещи на кандидатите за общински съветници с граждани от всички населените места на общината.
Водачът на листата на коалиция „Левицата!“ напомни, че към настоящия момент само един кандидат за кмет е откликнал на поканата за разговор по платформата „Инициатива за Велико Търново“ и това е инж. Даниел Панов.
„Тази му диалогичност идва не само от натрупания през годините управленски опит, но е и резултат на стремеж да се чуе всичко разумно, което е в подкрепа на развитието на община
Велико Търново”, заяви Красимир Радов.
„Проведохме две контактни срещи и набелязахме предложенията, които могат да се реализират в най-кратки срокове, допълва Николай Петров, който е втори в листата на „Левицата!“, бивш зам.-областен управител и съучредител на ПП АБВ.
С допълнената концепция за развитие на общината – „Инициатива за Велико Търново“, можете да се запознаете на http://levicatavt.online/, а на 29 октомври подкрепете кандидатите на коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ с номер 28 в интегралната бюлетина.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново