Коалиция “Глас народен”: “Новият Общински съвет трябва да приеме стратегия за развитието на общината”

Публикувано на пт, 29 сеп. 2023
611 четения

“Местният парламент е най-важната институция в една община. Целта ни е той да има точно тази функция, а не както до сега да бъде изпразнен от съдържание и обезличен. Тези, които изберем за съветници, трябва да защитават интересите на хората, които живеят във Велико Търново и малките населени места, а не да са политически ангажирани и да гласуват според позицията на своята политическа сила”. Това заяви бизнесментът Димитър Манолов при представянето на листата на коалиция “Глас народен”, част от която е гражданското сдружение “Заедно можем всичко”, което той създаде.
На изборите за местна власт на 29 октомври коалицията ще участва с 33 кандидати за общински съветници. “Това са хора – знаещи и можещи, които са доказани професионалисти. Тяхната мечта не е да станат общински съветници, за да се себедокажат. Те са се реализирали достойно в сферите, в които работят. Сега искаме да помагаме, да бъдем полезни със своя опит”, посочи Манолов, който е последен в листата. Обясни, че е избрал тази позиция съвсем съзнателно. “Всички пред мен са достойни личности. Гарантирам за всеки един от тях”, беше категоричен бизнесменът.
Водач на листата на “Глас народен” е бившият ректор на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” проф. Христо Бонджолов. “До сега не съм приемал никога предложенията от партиите да бъда част от нечия листа, защото те използват представителите на унивеситета само за цвят. Ако искаме да променим нещата, е важно гражданите да се обединим и проблемите на хората да бъдат чути. Кметът е изпълнител на решенията на общинския съвет и ние бихме работили с всеки, но в кампанията няма да подкрепим никого”, подчерта проф. Бонджолов. Той е категоричен, че местната власт и университетът трябва да си сътрудничат много по-добре.
Втори в листата на “Глас народен” е бившият окръжен и зам.-апелативен прокурор Емил Денев, който има и своите не малко спортни успехи. “Участвам в тези избори, защото съм израснал в този град и искам той да се развива. Желанието ми е децата и внуците ми да останат да живеят във Велико Търново”, заяви Денев. Трети е Йордан Радославов, който е създател на групата във фейсбук, в която жителите на общината споделят всички болни теми, свързани с нейното развитие. На четвърто място е директорът на великотърновския театър
Васил Вълчев. Следва неврохирургът д-р Николай Мойнов. Шести е доц. д-р Асен Куцаров, специалист по уши, нос, гърло. След него се нареждат инж. Стефан Стефанов, инж. Тихомир Панов, Габриела Николова, Гергана Евтимова, Светослав Дермански, Светлана Иванова, Борислав Раянов, Иван Момински, Тихомир Нанев, Филип Андреев, Камен Алексиев, Тихомир Георгиев, Светослав Стефанов, Петя Тричкова, Ваня Павлова, Емануил Цветков, Николай Илиев, Десислава Серафимова-Коева, Спартак Михайлов, Тинко Банабаков, Деян Гемижев, Илиян Трифонов, Станислав Йорданов, Светослав Николов,Цанко Цанев, Милко Малчев и Димитър Манолов. Според всички тях община Велико Търново трябва да има четири опорни стълба в своето развитие. Това са здравеопазване, образование, сигурност и инфраструктура. Кандидатите на “Глас народен” са категорични и ще работят за това следващият Общински съвет да приеме стратегия и план за развитието на Велико Търново и малките населени места. “За да си успешен в бизнеса, трябва да си визионер. Това правило в пълна сила важи и за управлението на една община”, убеден е Димитър Манолов. Той призова всички великотърновци на 2 октомври в 18.00 часа да бъдат във великотърновския театър и да задават своите въпроси на кандидатите за съветници. На тази среща ние ще кандидатстваме за работа и каним своите работодатели – гражданите – да проведат интервю за работа с нас”, заяви Манолов.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново