Коалиция „Глас народен“ иска да върне гражданите в управлението на Общината

Публикувано на вт, 26 сеп. 2023
2302 четения

Гражданско сдружение „Заедно можем всичко”, което в местните избори ще бъде представено от коалиция „Глас народен”, регистрира листата си. Нейн водач ще бъде бившият ректор на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов. Целите на кандидатите са връщане на гражданите в управлението на общината, поставяне на техните проблеми в Общинския съвет и решаването им на местно ниво, а не дистанционно от София.
„Мисля, че имаме капацитет нашият град и хората в него сами да решават проблемите си.
Залагаме на кандидати, които не си търсят работа като общински съветници, защото всички са доказани специалисти в своята област. Те са общественици и хора, заети в най-различни сектори – образование, култура, здравеопазване и др.“, посочи проф. Бонджолов и допълни: „Аз за първи път участвам в такива избори, но никога не участвам да бъда втори“.
„Това, което обедини нашия екип, е че всички ние, заедно с гражданите на община В. Търново, искаме да заживеем в една по-добра заобикаляща ни среда. Всички ние трябва да събудим дълбоко приспаното гражданско общество. Трябва да градим, да създаваме, да оставяме след нас и да защитаваме интересите на народа, не да вземаме от него. На 29 октомври всички заедно ще кандидатстваме за работа пред гражданите, които са единствените наши работодатели. Целта ни е да работим върху изграждането и създаването на най-важните четири опорни стълба на едно общество – здравеопазване, образование, сигурност и инфраструктура“, каза бизнесменът Димитър Манолов, кандидат за общински съветник.
„Ще влезем с чиста съвест и ще излезем с чиста съвест. Няма да излъжем никого“, заяви лаконично Йордан Радославов, който също е част от листата на коалицията.
Друг от кандидатите, Спартак Михайлов, председател на Студентския съвет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, ще защитава интересите на младите хора. Той подчерта, че студентите в града са 14 хил. души и досега са оставали винаги на заден план. Неговата цел е да се чува гласа не само студентската общност, а и гласа на всички млади хора, които са бъдещето не само на общината, а и на цялата държава.

Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново