Коалиция “Десните” подкрепи протеста на рокерите на Хаинбоаз

Публикувано на пт, 12 сеп. 2014
174 четения

Коалиция “Десните” за Великотърновска област подкрепи справедливия протест срещу преминаването на тирове с високи скорости в почивни и празнични дни по международния път Русе – Свиленград (Прохода на републиката), който бе организиран от клуб “Олд Бастърдс”.
Ние, от Коалиция “Десните”, и аз, персонално като водач на листата, ще настояваме за изрична забрана за пътуване на тирове в почивните и празнични дни, както и за засилен контрол, санкции и спазване на европейските правила”. Това се казва в писмото на водача на листата на коалиция “Десните” във Великотърновска област Мария Капон до протестиращите рокери.
Според представителите на коалицията дългосрочното решение на този проблем е предвиденият високоскоростен път Русе – Свиленград да бъде трансевропейска магистрала, която не само ще спаси човешки животи, но и ще допринесе за регионалното развитие на областите, през които минава, и има геополитическо значение за стопанския възход на ЕС.
Коалиция “Десните” ще сигнализира министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов, министъра на транспорта Николина Ангелкова за липсата на ефективност на службите, съответно “Пътна полиция” и ИА “Автомобилна администрация” (т.нар. КАТ и ДАИ). Десните настояват да бъдат проведени съответните проверки по случаите.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново