Коалиция ГЕРБ – СДС: Десетки църкви бяха ремонтирани по време на управлението на ГЕРБ

Публикувано на вт, 6 юли 2021
152 четения

Реконструкцията
на храмовете
трябва да
продължи

Десетки църкви бяха обновени по време на управлението на ГЕРБ. Сериозни инвестиции в ремонта на черквите бяха направени със средства, отпуснати с решение на Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.
Реконструкцията на храмовете трябва да продължи и занапред, защото е важно съхранението на вярата и духовните ценности на нацията. Това заявиха кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ – СДС за Великотърновския регион проф. Костадин Ангелов, Георги Недев и Росица Димитрова.
Заедно с кмета на Велико Търново Даниел Панов те уважиха водосвет, отслужен в църквата “Св. Атанасий” в с. Малки чифлик. Службата бе навръх Деня на всички български светии и ден преди храмовия празник – св. Атанасий Атонски. А повод бе и обновяването на храма.
След литургията кандидат-депутатите, кметът Даниел Панов и присъстващите миряни получиха от Владиката нафора и запалиха свещи за здраве и благоденствие.
Тържественото освещаване се случи, след като в продължение на 7 години храмът е бил затворен, защото сградата се е рушала и е била опасна. Кметската управа на селището кандидатствала с пет проекта пред Дирекцията по вероизповедания и с осигурените общо 40 000 лева църквата е основно ремонтирана.
През последните години са обновени църквите в селата Хотница, Русаля, Миндя, Ново село, Пушево, Шереметя, Балван, Никюп.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново