Коалиция “Българските патриоти” уверени във влизането си в парламента

Публикувано на пн, 7 юни 2021
806 четения

Новата коалиция “Българските патриоти”, която включва ВМРО, “Воля” и НФСБ, регистрира листа от 16 имена за предстоящите парламентарни избори.
“Отново имаме пълна листа от 16 кандидати от трите политически партии. Десет са от ВМРО и по трима от “Воля” и НФСБ, те са разпределени съгласно коалиционното споразумение. Резултатът на нашите партньори също са много добри и това ще обедини и други избиратели към нас”, коментира водачът на листата доц. Милен Михов.
Втори в листата е представителят на “Воля” Антон Стоев, трети е познатият бивш кмет на Златарица Пенчо Чанев, четвъртото е за представителя на НФСБ Тервел Марчев.
“Различното е, че това е коалиция на хората, а не на лидерите. Коалиция не някой от партийните босове да седне на депутатското място или министерското кресло, а обединение на българските патриоти. Второто важно условие е, че ние в това обединение този път виждаме един дългосрочен проект. Не само за тези избори и за това Народно събрание, а един проект, който трябва да изгради силна концентрация на българските патриоти. Защото видяхме вчера колко са доволни хората на Ердоган от това, което направиха партиите от 45-ото НС, отваряйки вратите за гласуване в Турция. Видяхме как лидери на наши партии определят Турция като своята родина, а България като тяхната земя. Това трябва да бъде спряно и ще бъде спряно от българските патриоти”, заяви доц. Милен Михов.
Според него гаранцията, че коалиция “Български патриоти” ще влезе в бъдещия парламент е в няколко посоки – резултатите от 4 април показват широка подкрепа на ВМРО, “Воля” и НФСБ. “Хората нямат основания да бъдат разочаровани от нашето поведение, напротив, обединението ни ще акумулира допълнителни гласове. Общият брой в страната е 180 000 гласа. Във Великотърновска област имаме сумарен резултат 6500 гласа, което ни превръща в сигурни участници в следващото Народно събрание. Но по-голямата гаранция е увереността на хората, че това обединение действително е на българските патриоти, а не на политическите лидери”, заяви доц. Милен Михов.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново