Кметът на В. Търново и председател на НСОРБ подписа меморандум за сътрудничество с УАСГ

Публикувано на пт, 11 юни 2021
179 четения

Млади архитекти и строителни специалисти ще могат да карат стажове и практики в общините. Това обявиха от Националното сдружение на общините след сключването на меморандум за дългосрочно партньорство с Университета по архитектура, строителство и геодезия. Меморандумът е подписан от инж. Даниел Панов, който е кмет на В. Търново и председател на НСОРБ, и ректора на УАСГ проф. д-р инж. Иван Марков.
“През следващите години предстои много по обем и динамика работа, а също и значими инвестиции в общините. Научните познания, експертизата и професионалният поглед на академичната общност, креативността на младите талантливи хора от УАСГ ще са полезни и нужни за стратегическото планиране, градското развитие, подобряване на средата в населените места, управлението във водния сектор и др.”, посочи инж. Даниел Панов.
В УАСГ всяка година се подготвят над 5000 висши кадри в областта на архитектурата, урбанизма, строителството на сгради и съоръжения, транспортното строителство, водоснабдяването и канализацията, хидростроителството и геодезията. Възможността възпитаниците на университета да работят в реална среда и да разработват проекти, които имат реален шанс за практическо реализиране в различни точки на страната, са изключително важни за изграждането на младите професионалисти, посочват от висшето училище. В този аспект ще бъде развита и конкретната програма за сътрудничество, която предстои да бъде разработена в рамките на подписания меморандум за партньорство.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново