Кметът на Горна Оряховица настоява пътят през Арбанаси да бъде пуснат сега

Публикувано на ср, 6 Дек. 2017
3329 четения

Ремонтът на пътя Велико Търново – Горна Оряховица през Арбанаси в частта от курортното селище до железничарския град да бъде завършен през пролетта, ще настоява кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. Искането си той ще постави по време на работна среща в края на тази или началото на следващата седмица, в която ще участват представители на пътната агенция, двете общини и фирмата изпълнител. Мотивът на градоначалника е, че в участъка, където ще се извършва ремонтът, живеят хора, което ще създаде допълнителни неудобства за тях във връзка с влошените метеорологични условия.
По първоначална информация ремонтът трябваше да приключи до края на тази година. Трасето беше разделено на два участъка. Този, който е от Велико Търново до Арбанаси, практически вече е завършен. Положени са всичките слоеве асфалт, оформени са канавки, банкетът и мантинелите. За да се въведе в експлоатация, е необходимо да се поставят пътни знаци и указателни табели. За тях не отговаря изпълнителят “Пътни строежи ВТ”.
Според инж. Добрев най-логично е пътят да бъде пуснат за движение през зимата, а втората част от ремонта да бъде извършен през пролетта, когато условията позволяват.
Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново