Кандидатът за президент Горан Благоев: “Спрете популистки да лъжете хората”

Публикувано на чт, 4 Ное. 2021
231 четения

“Призовавам всички кандидати за президенти и за народни представители – спрете популистки и предизборно да лъжете хората. Всеки търси своя интерес, а всъщност забравяме общия интерес.” Това заяви във В. Търново кандидатът за президент на Национално обединение на десницата Горан Благоев. Според него държавният глава трябва да инициира референдуми и дебати в обществото по актуални теми. “Дебатът преди всичко трябва да се основа не на конюктурната платформа на дадена политическа сила, а на информираността на обществото. Защото това, което наблюдаваме в личните си контакти при нашите пътувания в страната, е страшната неинформираност и заблуда на българите по отношение на ваксинацията. Ние няма да се уморим и ще продължим да говорим на хората за нуждата от това да осъзнаят, че трябва да се ваксинират, не да бъдат натискани по административен път, а да бъдат убеждавани”, каза още Благоев. Кандидатът за президент подчерта, че усилията им са насочени към това да бъдат дадени решения не само на актуалните проблеми, но и към изграждането на ясна стратегия за бъдещето, което може да бъде изградено само от образована и благоденстваща нация.
“Аз съм в състояние и имам компетентността да предложа част от пътищата на това единение, което трябва да мине и през нашия автентичен прочит на нашето неотдавнашно минало и през Закон за лустрацията, за който от Национално обединение на десницата категорично настояваме. Това не е лов на вещици, не е болшевишки подход, а опит да се пресече облагодетелстването на всички тези наследници на бившите от средствата, които бившите раздаваха с куфарчета. Иначе казано, да пресечем корените на съвременната българска олигархия”, коментира още Горан Благоев.
Кандидатът за вицепрезидент на Национално обединение на десницата д-р Ивелина Георгиева сподели, че се е включила в кампанията с лична мисия и това е борбата ѝ с Covid-19. “Видях как правилните медицински решения и усилията на науката да намерят изход бяха съсипани от грешни политически решения. Видях как спасението, което ние, лекарите, виждахме в откритата ваксина, беше подритнато и стана жертва на това, че някой беше решил, че е по-добре да смята електоралните нагласи и какво мислят избирателите по темата, а не какво е най-добре за хората”, заяви д-р Евелина Георгиева. Тя подчерта, че ще продължат да разговарят и убеждават хората за необходимостта от ваксинация като единственият изход от кризата.
“Десните решения се опират на реалността такава, каквато е. И ние имаме план от две точки какво трябва да направим. Целта, която се поставя пред нас от много време за ваксинация на 90 % от населението, за да излезем от този кошмар, не е постижима. Нашето решение е силна, ясна и конкретна информационна кампания за ваксиниране, насочена към това да пресрещне страховете на хората. Другото ни предложение е отпадане на всички административни ограничения след Нова година”, заяви д-р Петър Москов. И допълни, че много по-работещ вариант е мобилни екипи да обикалят малките населени места и райони, за да обхванат най-уязвимите групи.
“Много са хората, които вярват на казаното, че ваксините са с изтекъл срок, което е абсурдно да се твърди от хора, управлявали държавата и се стремят отново да имат управленски мандат”, заяви Цветан Цветанов, който е водач на листата на Национално обединение на десницата за Великотърновски избирателен район. Той допълни, че освен Covid-19 хората са притеснени и от енергийната криза. “В България няма реална диверсификация, защото имаме изграден Турски поток, който влиза и излиза в страната без нито едно разклонение и газифициране на нито една област, с трасе от 470 км. Изграден за 2 години с 3 млрд. лв., изтеглени от “Булгартрансгаз”, заяви Цветанов. Той подчерта, че за да може България да се превърне в сериозен фактор в разговорите с “Газпром” до февруари 2022 г., трябва да бъде изградена интерконекторната връзка Комотини – Стара Загора. Относно ядрената ни енергетика, Националното обединение на десницата предлага изграждане на допълнителни мощности на АЕЦ “Козлодуй” с възможност за диверсификация с ядрено гориво от трета страна, за да избегнем зависимостта си от Русия.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново