Изненади в листата на „ГЕРБ-СДС“, амбицията – отново да са номер 1

Публикувано на пн, 7 юни 2021
10774 четения

Пълна листа от 16 имена за изборите регистрира „ГЕРБ-СДС“ в Районната избирателна комисия. Амбицията на коалицията е да остане първа политическа сила в областта и страната. Водач на листата отново ще е бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов, а втори в нея е председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов. Трети е издателят Димитър Николов. В листата са още досегашният областен управител проф. Любомира Попова, бившата депутатка Станислава Стоянова, Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности”, футболната легенда Бончо Генчев и др.
“В листата ни има както хора с юридически опит, от социалната сфера, от медиите, така и млади попълнения, младежи от МГЕРБ. Новите имена в нея са шест. Няма никакво значение кой е втори или последен, законът разрешава всеки да работи преференциално за своята кандидатура. За нас е важно всеки един глас за ГЕРБ да бъде събран от нашите граждани с политиките, които провежда ГЕРБ и с програмата, която подготвя в момента. В нея има много нови неща, които ще бъдат в услуга на гражданите”, коментира областният координатор на партията инж. Даниел Панов.
Той бе категоричен, че ГЕРБ има потенциала отново да бъде първа политическа сила. “Резултатът от 4 април беше показателен – ГЕРБ беше с най-висок резултат и има ресурс – хората, които не са гласували в предишните избори или са били извън областта, болни и карантинирани. Имаме ресурс, с който да бъде увеличен резултатът във Великотърновска област. С хората, които сега влизат като кандидати за народни представители, ГЕРБ отново трябва да бъде първа политическа сила”, заяви Даниел Панов.
“Очакваме една пълноценна кампания, която ще произведе пълноценно работещ парламент, защото и най-лошото редовно правителство е по-добро от най-силното служебно правителство. В момента наблюдаваме сценарий на подмяната – първата политическа сила изпадна в пълна изолация и БСП управлява, защото се промъкна през служебния вход в Министерския съвет”, коментира издателят Димитър Николов.
Бронзовият медалист от САЩ-94 Бончо Генчев е на 12-о място в листата. “Политиката и спорта винаги са били свързани. Важното е да бъдем полезни на хората с опита, който имаме като спортисти”, заяви футболната легенда.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново