Изграждат спортни площадки в СУ “Максим Райкович”

Публикувано на пт, 6 ян. 2023
239 четения

Спортни площадки със специализирана настилка ще бъдат изградени в СУ “Максим Райкович” в Лясковец. За целта са заложени 148 072 лв. без ДДС. Средствата са по проект, финансиран по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища на Министерство на образованието, както и с частично финансиране от Община Лясковец.
Проектът предвижда изграждане на спортна площадка, разположена на трето ниво на училищния двор, включваща три комбинирани спортни игрища – за баскетбол и волейбол, за баскетбол и футбол на малки вратички, за баскетбол и тенис на корт, като на две от игрищата ще има нови акрилни спортни настилки, а на третото ще бъде възстановена съществуващата настилка шамот. Ще бъде доставено и ново спортно оборудване за трите игрища. Предвижда се да се изгради също площадка с каучукова настилка, върху която ще бъде монтиран фитнес уред за хора с нарушени двигателни функции.
От Община Лясковец са обявили и обществена поръчка за избора на изпълнител, като по процедурата има подадено само едно предложение от фирма “Джамбо 33” ООД. Предстои да бъде насрочена дата за отваряне на офертата на кандидата, след което ще стане ясно и решението на общинската комисия.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново