Изграждат новата сцена на Летния театър

Публикувано на чт, 22 апр. 2021
915 четения

Започна изграждането на новата сцена на Летния театър във В. Търново. В края на миналата година започна разчистването на пространството, след което ремонтните дейности временно бяха преустановени. От няколко дни работата по обекта бе подновена, а металните профили за покритата сцена вече са монтирани.
Според проекта, чиито автор е арх. Драгомир Йосифов, покритието на сцената при нужда може да бъде разглобено и преместено. Завършващото покритие ще бъде от специално винилово платно, издържащо на атмосферните влияния.
В момента подът на сцената е стоманобетонова плоча, над която ще бъде монтирано импрегнирано и защитено от влагата дървено дюшаме или подходящ аналог. Предвижда се да бъдат обособени проскении от лека преградна стена с джобове за излизане към сцената. Преместваемото покритие с нетрадиционния си архитектурен облик на разместване в осите ще допринесе за обогатяване на културното пространство и ще придаде завършен вид на театъра.
За ремонтните дейности Общината задели около 120 000 лв., част от които бяха събрани на традиционния бал на кмета на старата столица в две поредни години.
Летният театър беше възстановен през 2013 г. със средства от общинския бюджет и с помощта на дарители, след като 30 г. тънеше в разруха. С изграждането на покрита сцена ще могат повече изпълнители да организират представления на открито, което ще помогне за обогатяване на културния календар на Общината.
Изпълнител на реконструкцията е великотърновската фирма „Мистрал 7“ ООД, която бе и единственият участник в обявената обществена поръчка. Съгласно договора с Общината стойността на ремонта възлиза на 115 116 лв.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново