Избраха кой да прави кръговото на Летния театър

Публикувано на пт, 23 юли 2021
5509 четения

Фирма “Планекс инфраструктура” ЕООД е избрана за изпълнител на дейностите по изграждане на кръговото кръстовище край Летния театър във В. Търново. Дружеството беше определено след процедура по договаряне без предварително обявление, като за целта от Общината са изпратили покани до три строителни фирми. Мотивите за този вид обявление са, че при провеждането на открита процедура със същия предмет са подадени три оферти, които са отстранени поради това, че се явяват неподходящи и поръчката е прекратена в края на миналата година.
Новата процедура включва изработване на работен проект, изпълнение на СМР и извършване на авторски надзор по време на строителството на кръговото кръстовище между ул. “Христо Ботев”, ул. “Седми юли” и ул. “Цар Тодор Светослав”. Изграждането му е част от проекта за интегриран градски транспорт, а прогнозната му стойност е 325 600 лв. без ДДС.
Съоръжението е планирано отдавна, като целта е да осигури транспортно решение за кръстовището, подобрявайки неговата пропускателна способност.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново