Ивайло Здравков стана ментор във форум за кариерно ориентиране

Публикувано на чт, 28 Ное. 2019
358 четения

Иновативният формат Pitch Bootcamp, организиран от мрежата Youth Talent Network, се проведе в офиса на Taxback International – В. Търново. Форматът има за цел да стопи пропастта между кадрите, от които пазарът на труда има нужда, и тези, които “излизат” от учебните заведения.
Pitch Bootcamp е световен кариерен акселератор с родина Португалия, в помощ на участващите да открият силните си страни в срещи със сериозни и отговорни компании, предоставящи поле за изява на избралите да участват. Форматът се провежда вече в 18 държави, а това бе осмото му българско издание, като началото е през 2016 г. Обучителният семинар е “малка стъпка” към бляскава бъдеща кариера за младежите и организаторите му се надяват да създадат общност от активни и целеустремени млади хора с ценности.
На 23 ноември международният формат даде възможност на записалите се за участие да се презентират пред 15 ментори (компании) и двама лектори. Между тях беше и ТД на НАП В. Търново в лицето на директора Ивайло Здравков, който насочваше 20-те кандидати как да преоткрият себе си, приоритетите и личностните си качества и как да се представят на интервю. Компании от различни области – информационни услуги, финанси, образование, държавна администрация, логистика, услуги и собствен бизнес, станаха вдъхновители на участниците в събитието. Профилът на записалите се включваше наскоро завършили ученици и студенти, мотивирани да научат повече за това как работи пазарът на труда и да усъвършенстват уменията си за презентиране. Pitch Bootcamp дава възможности и за започване на стаж или работа, срещайки участниците с потенциални работодатели. Форматът премина в два етапа, като сутринта участниците попълниха професионално насочени анкети и бяха съветвани как да изградят впечатляващ CV профил, с който да стъпят на трудовия пазар. По-късно се присъединиха и менторите, представили се накратко на ice breaker сесия, след което проведоха няколкоминутни събеседвания с младежите.
“Лидерството е изкуство да постигнеш повече, отколкото науката Мениджмънт казва, че е възможно”. Под това мото териториалният директор на НАП В. Търново Ивайло Здравков наставлявяше в реално време младежите да бъдат по-уверени и вдъхновени, към някои отправи градивна критика, към други – насоки, на база личния си опит на висш мениджър. Пред него, в 10-минутни pitch сесии (работни интервюта) един след друг участниците приложиха наученото в първия етап. В хода на сесиите те свързваха умения с опит, изясняваха кариерни цели, създаваха полезни контакти за бъдещите си избори. Демонстрираха практически и интелектуални умения, таланти, интереси, отношение. В последващата обратна връзка Ивайло Здравков даде своята комплексна преценка за генералната репетиция на амбициозните млади хора.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново