ИТН и ВМРО с обща група във Великотърновския общинския съвет

Публикувано на ср, 15 Ное. 2023
674 четения

Най-новата група във Великотърновския общински съвет е тази между политическите партии „Има такъв народ“ и ВМРО, обявиха на съвместен брифинг адв. Момчил Иванов и доц. Милен Михов. Те ще бъдат нейни съпредседатели, а освен тях групата включва и общинските съветници Борис Китанов и Деян Куздов.
„Идеята за създаването на групата е да се обединим в тези разделни времена. Нашите идеологии, програми, визията ни за развитието на Велико Търново са сходни. Смятам, че една по-солидна група в общинския съвет ще има всички правомощия и оръжия да постига това, което е залегнало в програмите ни“, заяви Момчил Иванов.
„Имаме амбицията да бъдем носител на разумната и отговорна алтернатива. Ние имаме самочувствие, че познаваме проблемите на общината, имаме обществения и политически опит. В групата ни има двама бивши народни представители. Това не е просто събиране на 2+2, а опит да се създаде работеща група, която да генерира добри решения“, коментира доц. Милен Михов.
Първата стъпка на „ИТН-ВМРО“ е да разработят мандатна програма, постигайки съгласие между предизборните програми на двете партии, както и ангажиментите, които са поели като кандидати за общински съветници и за кметове. В рамките на няколко седмици общата програма ще е готова и обявена публично, за да бъдат гражданите информирани за целите на групата и върху какво ще се работи през следващите 4 години.
„Тази програма ще бъде основата за нашето поведение в новия Общински съвет. Ще подкрепяме всички инициативи, които смятаме, че са в духа на програмата ни – инфраструктурата, демографските проблеми, спорта и развитието на младежта. Както се казва, във В. Търново няма леви и десни тротоари, те са или добри, или разбити“, заяви доц. Милен Михов.
Момчил Иванов обяви първата новина във връзка с общите приоритети. Новата група вече работи по това да бъде решен въпросът с намирането на база за плуването във В. Търново. „Вече проведохме среща с ректора на ВТУ проф. Димитров и работим в посока за съдействие между Общината и университета, за да бъде решен наболелият проблем с липсата на нормален плувен басейн в града“, съобщи Момчил Иванов.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново