Искат 500 000 лв. за работещо заведение във Велико Търново

Публикувано на пт, 9 Авг. 2019
4570 четения

Десетки фирми, заведения, работилници и магазини във В. Търново и региона са обявени за продажба, показа проверка на “Янтра ДНЕС”. Една от най-високите цени – 2,5 млн. лв., е за бутикова винарска изба, намираща се в стражишкото село Камен. Винарната, която отдавна е обявена за продажба и чака новия си собственик, е оборудвана за производството на бели и червени вина и се продава заедно с 300 дка лозя със сортовете каберне совиньон, шардоне и рубин. Масивите се намират на километър от производствената база.
500 000 лв. е обявената цена за работещо заведение, намиращо се на едно от най-атрактивните места в старата столица – площада пред крепостта “Царевец”. Обектът е с квадратура от 67 кв.м, а цената на квадрат излиза внушителните 7462 лв.
Работеща дъскорезница в района на кв. “Картала” със обявена за над 300 000 лв. заедно с застроените площи и стопанските постройки. Мястото е изключително просторно и е с площ от над 3600 кв.м. Сред обявите за продажба са пуснати и две фирми с лиценз за международен транспорт. Едната е без задължения и се продава заедно с влекач за сумата от 35 000 лв. Втората фирма предлага като бонус осигурена работа за извършване на вътрешни превози за Европа. Макар и създадена преди две години, фирмата вече е обявена за продан за сумата от 13 000 лв.
Сред последните предложения е индустриален имот в старата столица, влязъл в експлоатация през 2018 г. Исканата цена за сградата с площ от над 400 кв.м е 645 000 лв. Обектът е подходящ за всякакъв вид производство в сферата на хранителната индустрия и се продава директно от собственика.
Различни специализирани сайтове преливат от предложения с атрактивни обяви, макар да има и такива, които с години чакат своя купувач. Част от собствениците посочват като причина за продажбата на разработения бизнес заминаването им в чужбина, докато други обясняват решението си с проблемите, пред които е изправен дребният бизнес у нас и невъзможността да се нагодят към постоянните промени и изисквания от страна на институциите.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново