Инвестициите на „Кроношпан България“ във Велико Търново се фокусират върху екологията

Публикувано на пт, 20 мар. 2020
1805 четения

Екипът на „Кроношпан“ във Велико Търново ще посрещне празника на града  с модерни измервателни устройства  и средства за 24 часов мониторинг  на  „ Общи въглероди“  в  ключови точки на отделните производства.

Паралелно с това работи и станцията в квартал “Чолаковци“ за наблюдение в реално време на нивата на фини прахови частици  във въздуха.

По този начин във всеки един момент от денонощието е възможно да се контролират технологичните процеси в предприятието.

Поетапно се въвеждат в експлоатация всички възли и компоненти на производствените линии, които са част от комплексното разрешително на фирмата и отговарят на европейските изисквания за най-добри налични техники в момента. Между тях са новите „циклон“ филтри и „ръкавни“ филтри, както и новите „скрубери“ за пречистване в аспирациите на пресите.

В момента се тества и предстои да бъде въведена в експлоатация инсталацията за пречистване на всички отпадни технологични води, които се отделят в производствата. По този начин водите ще се използват многократно, без да се заустват  в градската канализация.

До края на годината е планирано броят на работните места на „Кроношпан“ във Велико Търново да надхвърли 250 души.

Средното възнаграждение на персонала, ангажиран в производството, превишава и през тази година с близо 30% средната заплата за област Велико Търново.

Досега в обновяването на производствената база са инвестирани над 420 млн. лв, а процесът продължава да бъде открит.

Освен за покриване на високите европейски стандарти  и директиви, освен в модернизация на производствените линии усилията на ръководството на компанията са насочени и към подготовката и развитието на служителите.

По-голямата част от специалистите, които ще обслужват новата инсталация за производство на MDF във Велико Търново, вече преминаха през вътрешнофирмено обучение в други заводи на фирмата в Европа.

За устойчивото присъствие и трайните ангажименти на компанията към града доказателство и е продължаващото партньорство с Професионалната гимназия „Владимир Комаров“ , където вече втора година се обучават ученици в специалност “Автоматизация на непрекъснати производства“.

От първия си учебен ден бъдещите випускници знаят, че ще получат предложение за работа в компанията.

Освен на своя млад екип индиректно компанията гарантира  заетост за над 3000 души, ангажирани в  съпътстващи дейности по транспорт, дърводобив, поддръжка, строителство, мебелно производство, а сега и в процеса по събиране и оползотворяване на дървесни отпадъци.

Заради добре свършената работа през последната година в „Кроношпан“ Велико Търново имат всички поводи да отбележат  подобаващо празника на града.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново