Инициативен комитет издига Радев и Йотова за президентските избори

Публикувано на пн, 20 сеп. 2021
413 четения

Инициативен комитет ще издигне кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за предстоящите президентски избори. Това съобщи в Свищов вицепрезидентът Йотова. По думите ѝ, в него ще участват различни хора, които ги обединява фактът, че са цветът на България. “Не бихме искали да бъдем инструмент в ръцете на политическите партии. Не това е духът на президентската институция, който е заложен в нашата конституция. Това, за което говорим и се борим 4 години с президента Румен Радев, са нашите предизборни обещания от 2016 г. – държавност, законност и справедливост за българските граждани”, посочи Йотова.Тя не вижда драма, свързана с поведението на червените спрямо нея и Радев. По думите ѝ БСП като партия има свой устав, който трябва да бъде изпълнен и както при всички избори да се мине през номинациите на основните организации.
“Не се съмнявам в подкрепата на българските социалисти и на ляво мислещите хора в България. Самата аз съм част от това ляво пространство, винаги ще бъда част от него и ще защитавам леви идеи, леви ценности и политики. Годините напоследък показаха, че освен да защитаваш лявото, трябва да се научиш и на нещо много по-важно – да търсиш съюзници, да намираш консенсуса, за да има развитие на държавата. Всеки, който застане зад нашите идеи и иска да работим заедно за държавата ни, всеки, който иска да отлепим страната ни от всички възможни последни места в класациите и в Европа, и в света, ще бъдем в неговия отбор и съответно той в нашия”, коментира Йотова. По думите ѝ новият проект на Кирил Петков и Асен Василев “Продължаваме промяната” едва ли ще доведе до отлив от БСП и ще накара редовите социалисти да сменят идеите, партията и политиката, в които вярват. Според нея зад двамата служебни министри ще застанат по-скоро младите българи, които търсят своята реализация. Вицепрезидентът смята, че “Продължаваме промяната” ще бъде една центристка партия, която наподобява партията “Франция, напред!” на президента Емануел Макрон, както и на програмата “Граждани” в Испания.
“Много се надявам един ден, ако тази партия стане част от следващия български парламент, да запомни онова, с което тръгна, и да търси широка коалиция, защото почтени хора има в целия политически спектър. Важно е да успее да събере онези хора, които действително могат да създадат мощната алтернатива, за която говорим с президента вече 4 години. За промяна на страната в посока на това да си върнем държавността, да има законност, ред и справедливост за всички”, посочи Илияна Йотова. Тя е категорична, че партиите, които влязат в следващия български парламент, трябва да се обединят около 5-6 приоритета, които са изключително важни за развитието на страната.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново