Илияна Йотова: “Имаме подкрепата на българските граждани за промяна”

Публикувано на вт, 25 окт. 2016
311 четения

Кандидатът за вицепрезидент на България, издигнат и подкрепен от БСП, Илияна Йотова се срещна със симпатизанти, граждани и членове на Българската социалистическа партия в градовете Стражица, Елена и Лясковец. Поддръжниците и симпатизантите на ген. Румен Радев и Илияна Йотова посрещнаха кандидата за вицепрезидент с хляб и сол, кошница с лясковски вина и символичен ключ за “Дондуков” 2 в Лясковец.
Преди срещата с партийния актив Йотова поднесе цветя пред Паметника на загиналите лясковчани във войните 1912-1918. Пред хората тя изрази силните си притеснения от това, че има възможност изборите да бъдат манипулирани. “В тези избори няма да ни бъде леко. Ние много добре знаем, че срещу нас ще се изправи цялата държавна машина, знаем и какво ще се опитат да направят в изборния ден”, каза пред поддръжниците си Йотова. “Смятам, че този път сме събрали добра организация с копия от протоколите и наблюдатели отвън и дано не го допуснем, защото България се превърна в нарицателно за модел как не трябва да се правят избори”, обясни Илияна Йотова. “Днес по-важното е, че ние с вас имаме нещо, което нямат нашите политически опоненти от ГЕРБ. Те нямат подкрепата, надеждата и очакванията на хората за промяна”, категорична бе кандидатката за вицепрезидент. Тя обобщи, че навсякъде – в населените места, в областните градове, където са проведени стотици срещи досега, се води диалог с хората, а не формално участие от една в друга среща. Кандидатът за вицепрезидент обяви два основни приоритета, ако тя и ген. Румен Радев спечелят изборите – намаляване на бедността и гарантиране на сигурността в страната. Йотова посети и Стражица, където се срещна с избиратели в Клуба на пенсионера. Поставен бе въпросът от кои партии ще се търси подкрепа на евентуален балотаж. Там гражданите я увериха, че безрезервно ѝ вярват и че ще я очакват да се върне при тях като вицепрезидент на България.
Въпросите, които поставяха още симпатизантите в Лясковец и Стражица, най-често бяха свързани с подмяната на кандидата за генерален секретар на ООН Ирина Бокова и обидата, която е нанесла Цецка Цачева, като е нарекла социалистите “без мозък”. На тях Йотова отговори, че кампанията срещу Бокова е започнала преди месеци с гнусни статии и поръчкови материали. “Смятам, че трябва да има разследване по случая”, допълни тя. Йотова коментира и скандала с телевизионния дебат между ген. Румен Радев и Цецка Цачева. Тя поясни, че е изпратила специално писмо до групите на социалистите и демократите в ЕП относно изказването на Цачева за “безмозъчните” социалисти. “Разбира се, изпратих въпрос и до ЕНП, където членува Цачева, и ги попитах дали те приемат подобни квалификации и няма ли да се разграничат от това, което тя изрече. Не мисля, че в този век хората трябва да бъдат разделяни заради политическите им убеждения. Още повече че Цецка Цачева претендира да бъде обединител на нацията”, сподели още Йотова.
Най-активни се оказаха хората в Елена. Те коментираха с кандидата за вицепрезидент темите за безработицата в страната, напускането на младите хора, демографската криза и ниските доходи и защо се стигна до разцеплението на партията – днес АБВ и Движение 21 имат отделни кандидатури за президент.
Илияна Йотова беше на посещение в област Велико Търново през изминалите дни. Пред хората тя заяви, че вече има 400 предизборни срещи зад гърба си, в които е видяла надеждата за промяна.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново