Христо Кавалски, кандидат от листата на „БСП за България“: Залогът на тези избори е да надделее разумът

Публикувано на чт, 11 Ное. 2021
223 четения

Христо Кавалски е роден на 9 февруари 1987г. Председател на Общински съвет – Павликени. От десет години трупа опит в местното самоуправление. Член на Контролния съвет на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България.

Магистър по психология от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” – Велико Търново и по стопанско управление от СА  „Димитър А. Ценов” – Свищов. Завършил е и Школата по политически мениджмънт и Академията за общинска политика.

 

– Г-н Кавалски провеждате доста срещи из цялата област. От какви решения в условията на икономическа и здравна криза се нуждаят местните хора? Какво Ви казват те? Кои местни инициативи и проекти настояват да подкрепите?

– Хората трябва да усетят подкрепа от държавата във всеки сектор – здравеопазване, образование, икономика, политика за доходите. Това означава незабавна помощ за най-бедните, но и за бизнеса, който вече втора година търпи ограничения и загуби.

Казвам го, защото всеки втори въпрос към мен е относно ниските доходи.

Местните хора се вълнуват от завършването на двете автомагистрали – „Хемус“ и „Русе – Велико Търново“. При все повече срещи хората ми разказват с тъга, че децата им са в чужбина. Значи не усещат, че със собствените си сили и умения могат да постигнат добър живот в България. Усилено ще работя за преодоляване на това.

В Свищов трябва да се подкрепят усилията на общината да създаде индустриална зона на брега на Дунав. На пазарите в Полски Тръмбеш и Павликени местните производители поискаха субсидии за продукцията си. Из еленските села основна тема беше водоснабдяването. Навсякъде пътищата са в окаяно състояние. Малките общини изпитват огромен проблем с липсата на болници, а фактът, че по една линейка обслужва огромни територии е ужасяващ.

Имаме предложения за всяка от тези теми. Настоявам в държавния бюджет

да се предвидят средства
за общините за ремонт на
улици и тротоари

и изобщо повече средства от местни източници да се оставят в местните власти.

– Особен акцент поставяте върху младите хора. Защо?

– На младите винаги трябва да се дава опора, защото на тях разчитаме да са силата за напредък на цялото ни общество. Младите хора са сред приоритетите ми и независимо дали става дума за намаляване на данъка върху доходите им, отделяне на повече средства за училищата, създаване на информационно-консултативни центрове в по-малките градове или директни финансови стимули при раждане и отглеждане на дете – всичко това са важни теми, които цялата група на БСП ще отстоява

Чрез работа с младежите можем да спрем и тенденцията да бъдем най-застаряващата и най-бързо топящата се нация. Предвиждаме 6 500 лв. еднократна помощ за второ и трето дете за семейства, в които поне единият родител е социално осигуряван за последните 24 месеца. Нови 6 500 лв. за майки студентки във висшите училища. Помощ за семействата е и предложението ни

лекарствата за деца
до 14-годишна възраст
да са безплатни

Семейното подоходно облагане – за всяко дете 500 лв. от дохода на семейството да са необлагаеми.

– Много българи са обезверени и дори казват, че няма да гласуват. Защо е важно да отидат до изборните секции?

– Ниската избирателна активност ще създаде парламент на контролирания вот и корпоративните интереси. Има опасност и следващият парламент отново да не състави правителство, ако е прекалено шарен. При висока активност всички тези проблеми се блокират, така че – гласувайте!

– Какъв е залогът на тези избори?

– Залогът е да надделее разумът. Народът ни не бива да търси лесни и бързи решения, а градивност. Още в първия ден новият парламент трябва да започне работа по бюджета за 2022 г. За тази работа трябва опит. Аз мога да помогна чрез познанията си за местното самоуправление и да защитавам интересите на общините при формирането на държавния бюджет.

Тези избори са съдбоносни
за България и знам, че обществото ни
ще вземе изпита по българщина.

БСП разполага с експертния потенциал, какъвто не е налице при всички политически играчи на тези избори. Нямаме време да си играем повече на проба и грешка. В кризисни времена са ни нужни политици, които имат опит да се справят с тежките решения.

Нашите “червени линии” отразяват интереса на цялото общество и затова имаме основание да очакваме този път успешно формиране на коалиционно правителство. Колкото е по-голяма подкрепата на избирателите за номер 33, толкова ще бъде по-голям шансът за сформирането на адекватно управление на страната.

За да се случи всичко това, подкрепете мен и „БСП за България“, като гласувате с номер 33 в бюлетината и преференция 102.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново