Хасан Хаджихасан стана зам.-председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове

Публикувано на чт, 20 юни 2013
2886 четения

Хасан Хаджихасан

Народният представител от ДПС Хасан Хаджихасан става заместник-председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове реши вчера Народното събрание.
Петър Кънев от Коалиция за България заема същия пост, но в Комисията по бюджет и финанси. Кънев, който е зам.-председател на КРИБ, ще бъде част и от Комисията по икономическа политика и туризъм.
Депутатите отложиха за днес гласуването на състава на Комисията по образование и наука и Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите. Гласуване на състава на Комисията по правата на човека бе отложено поради отсъствието на парламентарната група на ГЕРБ от пленарна зала. Има предложение ГЕРБ да оглавят комисията, но от партията не са направили предложение за председател и членове.
“Нямаме право да изберем ръководството на тази комисия без официално становище на парламентарната група на ГЕРБ. Редно е опозицията да председателства поне една парламентарна комисия, ако не желае, едва тогава можем да пристъпим към избор на ръководство”, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан. Съставът на комисията ще бъде гласуван окончателно след становище на групата на ГЕРБ.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново