Гражданите на Г. Оряховица разговаряха с депутата от ВМРО доц. Милен Михов

Публикувано на вт, 29 ян. 2019
131 четения

Жители на Горна Оряховица посетиха приемната на народния представителот ВМРО доц. д-р Милен Михов и поставиха на вниманието му своите питания и проблеми.

Основните теми бяха свързани с наследяването на лихвоточките и промените в Закона за уреждане на правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове, проблеми в някои от училищата, свързани с липсата на комуникация между родители и учители, както и запрашеността на въздуха и поддържането на уличната мрежа. Общинският председател на воеводите Кирил Кирилов постави въпрос по едно от предложенията на ВМРО – “данък лукс”, касаещ едрата поземлена собственост. Доц. Михов подчерта, че тази инициатива не се отнася до дребните собственици на земя и даде статистика, според която 31 фирми се разпореждат с 3 милиона дка земя, надхвърляща 3 млрд лева, и за която получават субсидии и помощи, а не плащат данък на държавата.

Народният представител посети „Спешна помощ“  в Г. Оряховица и разговаря с лекарите и екипите в центъра. Медиците поставиха болните теми, свързани с професията им. Милен Михов се ангажира за разговор с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за осигуряването на физическа охрана и защита на екипите. Междувременно стана ясно, че група младежи са се организирали в доброволни граждански патрули, за да пазят лекарите по време на нощните им дежурства, докато бъде налице адекватна намеса от страна на държавата.

На въпрос за кандидатурата на ВМРО на предстоящите евроизбори, доц. Михов обяви, че това ще бъде Ангел Джамбазки. „Имаме нужда от млади, интелигентни  и динамични хора, защитаващи България и националните ни интереси. Ангел Джамбазки отговаря на тези „търсения“ за мажоритарен кандидат. За първи път български представител е в топ 10 по активност в Европарламента. Той е на 9-о място по активност сред всички 751 евродепутати и е разпознаваем от поне 30% от анкетираните“, допълни още депутатът.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново