Град Елена ще има двама народни представители в 42-ия Парламент

Публикувано на ср, 1 май 2013
123 четения

“Коалиция за България” представи листата и програмата си пред обществеността на град Елена в понеделник вечерта. На събитието присъстваха кандидатите за народни представители и местните лидери на БСП. Красотата на площада и многото хора направиха срещата силно емоционална. Първа говори Мариана Бояджиева, която много развълнувано сподели, че нейните родови корени са от Еленския край и винаги, когато идва тук, се зарежда с прекрасна позитивна енергия.
“Основната грешка на ГЕРБ е налагането на авторитарен стил на управление, който се характеризира с политически и икономически монопол. Това от своя страна сбърка модела на управление на страната и доведе до свита икономика, ликвидиране на малките и средни предприятия. И отново ще кажа над 300 хил. фирми бяха ликвидирани през последните три години и половина. В резултат бяха загубени около 400 хил. работни места. Само за Великотърновска област са над 1000 фирмите, прекратили дейността си”, каза Мариана Бояджиева, водач на листата на “Коалиция за България”.
Тя продължи своето слово с една изключително важна за еленчани тема – здравеопазването. “Здравеопазването е една от сферите, които при управлението на ГЕРБ претърпя най-сериозна криза. Заради това вие, гражданите на Елена, сте лично засегнати, защото закриха и вашата болница. На нас ни е ясно колко е трудно в отдалечените малки населени места хората да разчитат само и единствено на бърза помощ. Затова е много важно да се осигури финансова стабилност на здравната система, главно чрез засилване отговорностите на държавата. Необходимо е и специално внимание към майчиното и детско здравеопазване.”
Още един от кандидатите се оказа с еленски корени, четвъртият в листата на “Коалиция за България” Николай Илчев. В огнена реч той призова гражданите на Елена да помислят добре за кого ще гласуват на 12 май и сравни управлението на ГЕРБ с тъмен тунел, от който няма излизане.
“И в края на мандата разбираме, че никой в държавата не е бил защитен – нито обикновеният човек, бизнесменът, човекът на науката, хората на изкуството, тези, които работят в социалните дейности, полицията, включително и изпълнителната власт. Всички сме били под някакво наблюдение. Този “биг брадър”, в който сме живели всички, е нормално да даде своите резултати. Българският гражданин не издържа на този диктат на монополи, на полиция, на администрация, на ниски доходи, на липсата на работа и социални ангажименти от страна на държавата”, заяви Николай Илчев от трибуната в Елена. “Аз разбирам, че ГЕРБ прилагат силови методи и всяват страх, особено активно в малките градове и селата, но е крайно време да спрем да се боим от хора, които водят държавата към разпад. Имате уникалния шанс Елена да бъде представена от двама депутати в Народното събрание. Гласувайте с номер 5 в интегралната бюлетина, за да реализирате този шанс”, призова Николай Илчев.
Преди събранието в Елена кандидатите за депутати от листата на “Коалиция за България” бяха в Златарица, където бяха посрещнати ентусиазирано от обществеността там. Пред тях говориха кандидатите за народни представители Мариана Бояджиева, Георги Рачев и Тодор Тодоров, който е и кмет на Джулюница. Той нарече управлението на ГЕРБ мутро-милиционерско, което извършва системен геноцид над българския народ.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново