ГЕРБ с петима председатели на комисиите в Общинския съвет

Публикувано на чт, 16 Ное. 2023
630 четения

ГЕРБ ще има най-много председатели на постоянните комисии във Великотърновския общински съвет – петима. С по двама са „Продължаваме промяната – Демократична България“ и новата група „Има такъв народ – ВМРО“, а с по един – „БСП за България“, „Възраждане“ и „Общество за нова България“. Това стана ясно след заседанието на местния парламент снощи.

Председателите и състава на комисиите, внесени за решение от Венцислав Спирдонов, бяха гласувани без дискусии и с пълно единодушие (36 гласа „за“ и без „против“ и „въздържали се“).
Арх. Драгомир Йосифов ще оглави Постоянната комисия по устройство на територията, транспорт и паркиране. Шеф на Постоянната комисия по бюджет и финанси става Калина Широкова. Д-р Николен Стойнов е начело на Постояната комисия по здравеопазване и социални дейности. Комисията по земеделие, гори и околна среда оглавява Калоян Янков, а тази по нормативно-правна уредба и обществен ред – Лили Матева.

Постоянната комисия по образование, наука и култура е с председател Валерия-Тереза Дончева, а Росен Иванов е начело на комисията по икономическите въпроси. Георги Марков е председател на комисията по общинска осбственост, а Надзорният съвет по приватизация и след приватизацаионен контрол огравява д-р Валентин Точков.

Деян Куздов отново ще бъде шеф на Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта, Стилян Найденов е председател на комисията по проблемите на гражданското общество и борбата с корупцията, а Момчил Иванов – на комисията по Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.

Съставът на всяка постоянна комисия е така комплектуван, че един общински съветник не може да участва в повече от три комисии, а председателят на ВТОС Венцислав Спирдонов не може да бъде член на нито една.

В последната точка от дневния ред общинските съветници Соня Будева и Валерия-Тереза Дончева бяха избрани като представители на Общинския съвет за членове на комисията за избор на носителя на Академичната награда на Община Велико Търново за 2023 г.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново