ГЕРБ и СДС представиха листата си за европейските избори пред близо 4000 души във В. Търново

Публикувано на чт, 16 май 2019
570 четения

ГЕРБ тръгна във Велико Търново към победата си на изборите за Европейски парламент на 26 май. Близо 4000 симпатизанти на партията, приятели и съмишленици аплодираха кандидатите за евродепутати на ГЕРБ и СДС и така категорично демонстрираха своята подкрепа към най-голямата и силна партия в страната, която е част от голямото семейство на Европейската народна партия.
„Благодаря ви, приятели, че на 26 ще подкрепите демократична и европейска България в обединена Европа“, заяви вторият в листата на ГЕРБ Андрей Ковачев. Той призова всички да не правим експерименти и да се връщаме назад, което би било огромен риск за родината ни. Много е важно да гласуваме, за да може да продължим напред, да повишаваме доходите, стандарта на живот, да бъдем равни на другите европейски народи. Свободата и демокрацията не са даденост, за тях та се борим всеки ден“, заяви Ковачев.
Според най-младия евродепутат в историята на Европейския парламент Андрей Новаков, във Велико Търново България е на всеки ъгъл, а българският дух е на всяка крачка. „Вие сте сред най-гордите българи, които познавам. Вие сте причината да продължим! Трябва да се сте горди с това, което постигнахме. И когато е тежко, обръщайте се към резултатите. Никой в съвременната история на България не е постигнал повече от ГЕРБ. И нямаше да успеем без вас“, допълни Новаков.
Таксите за преводи в евро намаляха десет пъти и така отпадна един двоен стандарт в Европа. Това е само една от заслугите на четвъртата в листата на ГЕРБ Ева Майдел, чийто информационен офис във В. Търново функционира активно от 2015 г. „Благодаря ви за това, че сте тук, за пълната зала, че ни мотивирате и успяваме заедно“, каза тя. Ева Майдел призна, че в старата столица и региона се чувства като у дома си. „За разлика от нашите опоненти, ние не сме аматьори и не работим против нашата държава“, каза още Ева Майдел, един от най-дейните български евродепутати. „Силата на ГЕРБ сте всички вие“, обърна се тя към хилядите в залата.
„При правителството на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов, с подкрепата и на Европейската народна партия, България отново става фактор в Европа и се превръща в лидер на Балканите. Имаме стабилен икономически растеж, започнаха плавно да растат и доходите. Да – всички ние искаме това да стане по-бързо. Всички ние искаме проблемите да бъдат решавани на момента, улиците да са асфалтирани, всички училища и детски градини да са ремонтирани, заплатите да бъдат високи. Спомнете си, обаче, през колко политически катаклизми минахме? Шест правителства се смениха само докато аз съм кмет на Велико Търново. И всеки път, когато БСП вземе властта, се връщаме в изходно положение“, отчете областният координатор на ГЕРБ и кмет на Велико Търново инж. Даниел Панов. „Изборите на 26 май са важни, много важни! България и българският народ трябва силно да кажат „НЕ“ на всеки един опит страната ни да бъде отклонена от своя европейски път на развитие. А това може да стане единствено с победа на ГЕРБ и Европейската народна партия, каза още Панов. Той призова хората да не се поддават на политически внушения, провокации, манипулации
„Участвам в листата на ГЕРБ с ясното съзнание да подкрепим европейското бъдеще на България. Ние с ГЕРБ нямаме различия по отношение на европейската и външна политика на България. Длъжни сме да направим всичко възможно, за да няма отклонения от пътя, който страната ни е поела. Другите сили и най-вече БСП искат да отклонят страната от европейския път. Те сложиха в листата си личности като Румен Гечев, който фалира България. Ние сме длъжни да подкрепяме бъдещето на България в силна Европа“, заяви главният секретар на СДС и 17-ти в листата Илия Лазаров.
„На 26 май предстои тежка битка за Европа, такава, каквото искаме да я виждаме – обединена и силна, а не разпокъсана, каквато искат да я видят крайно десни, крайно леви, популисти и евроскептици“. Така се обърна към залата председателят на СДС Румен Христов. По думите му, най-важната битка е с БСП, наследник на престъпната БКП. „След всяко тяхно управление, следват години, за да се решат проблемите, които те са създали. Затова на 26 май трябва да гласуваме за силния отбор на ГЕРБ и СДС – прекрасен отбор от хора, които са доказали какво могат и в Европа, и в България“, заяви Христов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново