Фикред Ферадов: Недопустимо е в 21 век цели селища да са на воден режим

Публикувано на вт, 6 юли 2021
94 четения

Нужна е адекватна регионална политика, каквато “Републиканци за България”
предлагат, категоричен е кандидатът за народен представител от Павликени

Липсата на перспектива и обезлюдяването на много от населените места е едно от нещата, които най-силно тревожат кандидата за народен представител от великотърновската листа на ПП “Републиканци за България” Фикред Ферадов.
Ферадов, представителят на Павликени в листата с номер 21, е икономист, предприемач и производител на прочутата традиционна напитка – павликенската боза.
Като човек, който е роден, израснал и работещ в Павликени, младият бизнесмен добре познава множеството проблеми пред малките предприятия и пред жителите на малките населени места.
“Няма никаква подкрепа за дребния бизнес, образованието по места е с много ниско ниво, липсва масов спорт за подрастващите…”, изтъква предприемачът, познат сред съгражданите си като Фико. През последните 2-3 години битовата престъпност отново е започнала да нараства, като особено тревожно е, че тя все повече се шири и сред малолетните, споделя още от личните си наблюдения той. Това, по думите му, допълнително утежнява условията за живот в обезлюдяващите се населени места.
“Не можем да съдим хората, напускащи селища, които не осигуряват дори елементарни битови условия, като достъп до питейна вода. Това е недопустимо в 21 век, но за съжаление е реалност в Павликенско”, коментира Фико.
Цели села като Върбовка и Долна Липница, че дори град Бяла черква са на воден режим заради компрометирани водопроводи, припомни предприемачът. По време на водната криза в с. Караисен миналото лято той беше човекът, който осигури и достави 1100 литра вода за местната детска градина и за Дома за стари хора. И сега бизнесменът, известен с благотворителните си акции, е готов да се отзове и да помогне на нуждаещите се.
“Това обаче не решава проблема”, ядосва се той и е категоричен, че трябва инвестициите в инфраструктура да са целесъобразни и добре приоритизирани. Според младия предприемач, лошото управление през последните години е довело до там, че инфраструктурните проблеми по малките населени места в повечето краища на страната вече са непоносимо наболели.
По думите на Фико, крайно наложително е да има адекватна регионална политика, която освен това да намали драстичните различия между силно развитите и бедните райони у нас. Това е и мярка срещу демографския срив, сочи Ферадов.
ПП “Републиканци за България” предвижда специални данъчни отстъпки, финансови стимули и подкрепа на бизнеса, за да може да разкрива нови работни места в тези региони. Програмата на “Републиканци за България” предвижда още регионални инвестиционни фондове за производствените предприятия в изостаналите райони, обясни предприемачът от Павликени.
Собствени бюджети за всички кметства, така че малките населени места да не са зависими от общинския бюджет за всяко, дори и най-дребното, начинание, е друга от предвидените мерки.
“Републиканци за България” ще бъдем онези разумни, достойни и работещи хора, които отстояват интересите на съгражданите си”, категоричен е шестият в листата с номер 21.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново