Фабрики за милиони продават в областта

Публикувано на пн, 9 Дек. 2019
9336 четения

Десетки фабрики, промишлени и търговски имоти във Великотърновска област са пуснати за продажба, показа проверка на “Янтра ДНЕС”. Причината са големите задължения към държавата и банкови институции или отказ на собствениците да развиват бизнеса. Най-високата цена от 6,2 млн. лв. е за фабрика за сладкарски изделия и вафли в Г. Оряховица. Общата площ на имота е 12 000 кв.м, а офертата включва ново техническо и технологично оборудване. За доста по-скромна сума от 700 000 лв. е пуснат за продажба цех за вафли в Поликраище.
Близо 5 млн. лв. е обявената цена за предприятие за преработка и замразяване на плодове и зеленчуци в Джулюница. Фабриката е въведена в експлоатация през 2006 г. и за кратък период успява да си осигури присъствие на европейския пазар, реализирайки продукцията си в Германия, Англия, Белгия и др. Справка показва, че задълженията ѝ към държавата към 31 октомври т.г. са от близо 300 000 лв.
За 2,7 млн. лв. е пуснато за продажба и действащо модерно преработвателно предприятие за местни продукти и деликатеси. Обектът разполага с производствени зали, хладилни камери, сушилни, камери за готова продукция, складове и др. Собственикът на действащ бизнес за производство на полиетиленово фолио в Павликени също е пуснал на имотния пазар обекта си за 2,2, млн. лв. В офертата той гарантира разработени пазари и сигурни клиенти както в страната, така и в чужбина. Сред атрактивните обяви в Павликени е и продажбата на фабрика заедно с промишлен терен с площ над 50 000 кв.м за 1,8 млн. лв.
Сред най-новите оферти за продан е триетажна сграда в кв. “Картала”, за която искат 2,9 млн. лв. Имотът е с промишлено-търговско предназначение и е разположен върху собствен парцел с големина 1195 кв.м, като всеки етаж е с площ от 500 кв.м. Доста по-скромна цена от 1 млн. лв. е обявена за производствено предприятие в Г. Оряховица, намиращо се в промишлената зона. Триетажната сграда е с масивна конструкция, като на първия етаж е разположено производствено хале, санитарни помещения, кухня, склад и офис. На втория етаж има магазин, помещение за готова продукция и санитарни помещения, а третият етаж се използва за жилищни нужди. В железничарския град се продава сграда на три етажа в самия център за сумата от 800 000 лв.
Малко над 950 000 лв. е цената на автосервиз, разположен на главния път София – Варна, близо до В. Търново, като офертата включва и парцела, върху който е построен.
В региона са пуснати за продажба още мелница, малки предприятия за месни заготовки и разфасовки, цехове за ремонт на автомобили и др.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново