Евродепутатът Петър Корумбашев се срещна с млади социалисти

Публикувано на вт, 14 Ное. 2017
115 четения

Теми като българското председателство на Съвета на ЕС, държавния бюджет за 2018 г., политиките на БСП, присъствието на БСП в местната власт, както и предстоящите местни избори обсъдиха на съвместно обучение млади членове на БСП от областите Велико Търново и Габрово. Срещата беше инициирана от народните представители Весела Лечева и Кристина Сидерова. Това обучение е първата ни стъпка за подготовка на набор от млади, будни и смели, но и подготвени с експертиза хора, които отсега да се готвят за участие в местни избори, подчерта Валерия Дончева, областен председател на Младежкото обединение на БСП.
Евродепутатът Петър Курумбашев говори пред участниците в обучението за българското председателство на Съвета на ЕС като изключително важен политически и институционален инструмент за издигане на авторитета на България.
Проф. Донка Александрова представи ефективни методи за комуникация как посланията на младите да стигат до обществеността и да я привличат на своя страна, взаимодействие с гражданите и реторични похвати, а Вяра Емилова от Изпълнителното бюро на партията направи анализ за ситуацията в двете области.
За алтернативния бюджет на БСП и за парламентарната дейност на групата на “БСП за България” говориха народните представители Весела Лечева и Кристина Сидерова. Те посочиха основните акценти в алтернативния държавен бюджет, който предлага социалистическата партия – намаляване на данъка върху доходите на 2 850 000 работещи български граждани, въвеждане необлагаем минимум в размер на минималната работна заплата, без да се променя ставката на корпоративния данък; премахване статута на държавните и общинските лечебни заведения като търговски дружества,както и отказ от принципа “Парите следват ученика”.
БСП поставя няколко акцента,чийто фокус са хората – пресичане на тенденцията за скъпо, платено и некачествено здравеопазване; заличаване на неравенствата в доходите и овладяване на бедността; спиране на кризата на българското образование; преодоляване на регионалните диспропорции чрез балансирано развитие на регионите, посочиха още депутатите.
В. АТАНАСОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново