Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП): Българските традиции са това, което ни отличава в многообразието на голямото европейско семейство

Публикувано на чт, 28 Февр. 2019
146 четения

„Вярвам, че съхраняването и пренасянето на българските традиции и обичаи през вековете е кауза на всеки българин. Кауза, която ни обединява и ни прави по-сплотени като народ. Нашата страна има изключително богато народно творчество, което символизира силния български дух и ни кара да се гордеем с постигнатите успехи. Важно еда пазим и предавамена поколения символите на нашия автентиченбългарски фолклор. Българската идентичност е това, което ни отличава в културното многообразие на европейската общност и което ни помага да вървим успешно по пътя на европейското развитие.“ Това заяви Ева Майдел по повод настъпването на Първи март.
Българският евродепутат от ГЕРБ/ ЕНП ще поздрави колеги и съмишленици с ръчно изработени мартеници с избродирана традиционна българска шевица.Избродираните мартеници носят послание за здраве, късмет и благоденствие, а самите шевици символизират хармонията в света и човешките отношения. Цветовете, използвани за бродерията също имат своето символно значение – червеният предпазва от уроки и символизира продължението на живота, белияте символ на чистотата и нетленността, зеленият – на вечно възраждащия се живот, надеждата и свежестта,жълтият – на благоденствието, светлината и моралната чистота, синият– на истината и доверието.
Ева Майдел, която има информационен офис във Велико Търново и участва в редица мероприятия в региона, подкрепи родолюбивата инициатива за изработка на бродирани мартеници, която има за цел да насърчи ръчния труд и интереса към познаване на традиционните български символи и обичаи.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново