Джипът на Бойко Борисов отново мина през Велико Търново

Публикувано на ср, 14 апр. 2021
6527 четения

Общо 4,2 млн. лв. са отпуснати на Българската православна църква за ремонтни и реставрационни дейности на храмове. С 2 млн. лв. ще бъде извършена реконструкция на Старата митрополия в град Велико Търново. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който инкогнито посети старата столица заедно с министрите на финансите и здравеопазването Кирил Ананиев и проф. Костандин Ангелов. Те бяха посрещнати от градоначалника Даниел Панов. Заедно са посетили Катедралния храм „Свето Рождество Богородично“ и са се срещнали с Великотърновския митрополит Григорий.

„Днес по-подготвен от мен няма, не случайно сме първа политическа сила. Много хора държат аз да съм кандидата за премиер, но винаги съм считал, че обединението прави силата. Фактът, че за 2022-2023 подписваме договор за ваксините означава, че не само няма да изчезне пандемията, а ще се трансформира, не е редно и аз като Радев да разделям нацията на две. Ще предложа друг министър председател с много ясна европейска, натовска ориентация”, заяви Борисов. По думите му при получаването на мандата ще се отнесат сериозно, но все още пази в тайна името на новия кандидат за премиер на ГЕРБ. Няма ясното и кои от сегашните министри ще бъдат предложени в новото правителство.

След посещението си в Катедралния храм Борисов посети и МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”, където бяха посрещнати от изпълнителния директор д-р Стефан Филев и заедно разгледаха новия болничен корпус.

кадри: FB.com/boyko.borissov.7

loading...
Пътни строежи - Велико Търново