Две общини получават финансиране по програма “Красива България”

Публикувано на вт, 11 Февр. 2020
294 четения

Две общини ще получат финансиране по програма “Красива България”, след като проектите им бяха одобрени. Единият е на Община Свищов. Той е за изграждане на многофункционална спортна площадка в двора на СУ “Николай Катранов”, което е едно от най-големите училища в града. Проектът е на стойност 191 489 лв., като Общината ще участва със 101 489 лв. или 53 % от цялата сума. Проектът предвижда обособяване на три нови игрища – за минифутбол, за баскетбол и волейбол.
Предвидена е подмяна на съществуващата настилка с нова с висока пластичност и устойчивост на износване, подходяща за интензивни тренировки и спортни дейности. Ще има ново осветление, както и нови седалки по трибуните. В момента в училището се обучават 744 деца, разпределени в 34 паралелки. Сградата е топлоизолирана, но съществуващата спортна площадка в двора е в лошо състояние заради напуканите настилки и амортизираните спортни уреди. С обновяването на площадката ще бъдат подобрени условията за спортни занимания на учениците и ще могат да спортуват активно.
Другият одобрен проект от региона е на община Лясковец за основен ремонт на обслужващата сграда към спортния комплекс в града. Това е вторият етап от обновяване на комплекса, чиито ремонтни дейности започнаха през лятото на миналата година. С парите беше подменена покривната конструкция на сградата, електрическата инсталация и частична подмяна на дограмата.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново