Двама депутати от областта влизат в комисията, която ще проверява управлението на Борисов

Публикувано на сб, 17 апр. 2021
3193 четения

Двама депутати от Великотърновски избирателен район – Калоян Янков и Явор Божанков, бяха включени в парламентарната комисия, която ще проверява управлението на предходното правителство. Предстои да бъдат проверени  Министерски съвет, министерстват и държавните органи на управление, както и предприятията с над 50 % държавно участие. Проверяваният период ще обхване последните 10 години.

Председател на комисията е Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!”. От страна на ГЕРБ-СДС в комисията влизат Дани Каназирева, Маноил Манев и Тома Биков.

От „Има такъв народ” участват Георги Георгиев, Иван Хиновски и Пламен Абровски, представители от БСП са Румен Гечев, Пламен Милев и Явор Божанков. От ДПС ще  участват Йордан Цонев, Сергей Кичиков и Адлен Шевкед. От „Демократична България” са включени Иван Димитров, Борислав Сантов и Калоян Янков. От „Изправи се! Мутри вън” освен Мая Манолова влизат още Драгомир Ушанков и Андрей Бочев.

Междувременно в петък областния управител на Великотърновска област проф.  Любомира Попова положи клетва като народен представител в 45-то Народно събрание. Тя беше втора в листата на ГЕРБ-СДС и влиза в парламента на мястото на проф. Костадин Ангелов, който ще продължи да изпълнява функциите на министър на здравеопазването до избирането на ново правителство.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново