ДПС снема политичесткото си доверие от зам.-кмета на Свищов Бедри Алиев и от управителя на БКС Мехмед Мехмедов

Публикувано на пн, 20 сеп. 2021
3390 четения

Областният съвет на ДПС – В. Търново, снема политическото си доверие от зам.-кмета на община Свищов Бедри Алиев, който е и общиски председател на партията. Политическото доверие е свалено и от Мехмед Мехмедов – управител на БКС, което е най-голямото общинско предприятие в крайдунавския град. Това съобщи за „Янтра ДНЕС“ областият лидер на ДПС Гюнай Далоолу. „След дълги анализи и разбори на резултатите от вота от 11 юли, но не без да отчетем и изборите от 4 април, установихме, че структурата на ДПС в община Свищов не е на необходимото ниво. Липсваше комуникация с общинския ни председател, а опитите ни за връзка с него бяха неуспешни. За това Областният съвет на ДПС – В. Търново проведе заседание на 26 август и прие оставката на общинския председател Бедри Алиев“, заяви Гюнай Далоолу. Той уточни, че съгласно техния устав освобождаването от ръкводна длъжност на дадено лице се прилага при неспазване на Устава и програмните документи на ДПС, за уронване престижа на партията, за неизпълнение на взети решения, при груби лични прояви и системно неизпълнение на задълженията.
„Предвид предстоящите извънредни парламентарни избори, ние не можехме да стоим със скръстени ръце и насрочихме две заседания в община Свищов, към които интересът беше много голям. На този етап нямаме времето да направим извънредна общинска конференция, но беше избран предизборен щаб с трима съпредседатели и 23 членове, като съществува опцията за включването на още хора, които да попълнят състава му. Този предизборен щаб има за цел да подготви, организира и структурира общината, за да се включим на извънредните парламентарни избори“, каза още Гюнай Далоолу.
На свое заседание Областният съвет на ДПС и ръководството на предизборния щаб са анализирали и обсъдили поведението на Мехмед Мехмедов, който е член на областната структура и управител на общинското предприятие БКС. На него е взето решение за отстраняването му от съства на областната структура заради неизпълнение на неговите партийни задължения. На съвместното заседание е взето решение за сваляне на политическото доверие от Бедри Алиев, който да не представлява като зам.-кмет ПП „Движение за права и свободи“. Политическото доверие е свалено съответно и от Мехмед Мехмедов.
Гюнай Далоолу заяви, че предстои провеждането на национана среща в София, на която ще бъдат обсъдени редица партийни въпроси и ще бъде взето решение по какъв начин ДПС ще участва на предстоящите извънредни парламентарни и президентски избори. „При нас номинациите идват от местните структури. Ще стане ясно също така дали ДПС ще излезе на президентските избори със собствена кандидатура или ще подкрепи личност извън партията“, коментира Гюнай Далоолу. И посочи още, че е направен обстоен анализ на резултатите от вота на 11 юли на областно ниво.
„Въпреки репресиите срещу ДПС, ние постигнахме един резултат, който ни удовлетворява, макар и да не спечелихме мандат от областта. Но сме убедени, че на следващите избори ДПС ще се бори и ще спечели един от 8-те мандата за област В. Търново“, каза още Гюнай Далоолу.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново