ДПС ще издигне кандидати за кметове в три общини

Публикувано на вт, 23 Юли 2019
4893 четения

В три общини на област Велико Търново ДПС ще издигне свои кандидати за кметове. Това са Стражица и Златарица, където ДПС е първа политическа сила на евроизборите, и в Горна Оряховица. Това съобщи за “Янтра ДНЕС” областният председател на партията Гюнай Далоолу. Той оглавява и областния предизборен щаб на ДПС за предстоящите местни избори.
“В областния град няма да имаме свой кандидат. Ще подкрепим някой от кандидатите, но дебело искам да подчертая, че подкрепата ни няма да е безусловна. Важно е още да се знае, че ние няма да търсим преговори, който иска – знае къде и как може да ни намери. Самочувствие ни дава фактът, че на евроизборите ДПС е трета политическа сила в областта”, заяви още Далоолу.
В мандата, който си отива, ДПС има 21 общински съветници в областта. Целта е бройката да се запази и дори да се увеличи. “Този път ще бъдем много внимателни, защото се оказа, че на предишните избори не сме направили най-правилния избор и в общинските съвети влязоха хора, които не защитават интересите на нашите избиратели. За някой от тях партийната работа остана на заден план. Имахме трима заместник- кметове – в Стражица, Полски Тръмбеш и Свищов. В последните две общини нашите представители бяха много успешни и защитиха интересите на избирателите на ДПС”, категоричен е областният председател на партията.
Далоолу обясни, че до дни с общоселски събрания ДПС ще започне процедурата по избор на кандидатите за кметове и общински съветници. След това кандидатурите ще постъпят в Областния предизборен щаб, който ще реши кои ще са кандидатите на движението. Последната дума ще е на Централния предизборен щаб, който ще се произнесе в края на август. Негов председател е лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, а от областта в него влизат Камен Костадинов и Синан Пехливанов.
Кандидатите за кметове трябва да са избираеми личности, да отстояват либерализма, ценностите и устава на ДПС, да имат управленски качества, познания в областта на европрограмите, да имат инвестиционно мислене, да са членове на ДПС и да са запознати с проблемите на населеното място или общината, която ще управляват, посочи Далоолу. За нас тези избори са много важни, защото местната власт е като белите дробове на всяко едно управление, допълни той.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново