Доц. Милен Михов, водач на листата на ВМРО: “Злоупотреби и некадърно управление са причина за разграбването на БДЖ”

Публикувано на вт, 30 Апр. 2013
207 четения

ВМРО е категорично против приватизацията на “Товарни превози”. Това заяви водачът на листата за област В. Търново доц. Милен Михов по време на предизборен дебат на тема “Транспортната политика и българските железници”, организиран от синдиката на железничарите в България. За изваждане от калта пред БДЖ има 2 възможни варианта. Единият е да се обяви несъстоятелност с ясни активи на “Товарни превози”. Държавата има и друг регистриран превозвач за товарни превози – бившите жп войски, т.н. “Транспортно строителство и възстановяване”, който притежава лиценз за превоз на товари. Веднага трябва да му прехвърли активите, които са нужни, за да вози товари. Да се назначат хора, които да организират и извършват по нов начин превозите.
Другият вариант е оздравителен заем, който да покрие задълженията от близо 1 млрд. лв. и да позволи извършването на спешна реформа. Който и вариант да се избере, той трябва да се случи при едно ново и изцяло експертно ръководство и на холдинг БДЖ, и на министерството”, каза доц. Михов. Той бе категоричен, че трябва да има държавен товарен превозвач, защото той се явява регулатор на цените и на правилата. Такъв е необходим и за защита на интересите на държавата при военни приложения.
Досега БДЖ бе разграбвана парче по парче в годините на прехода и най-вече при последните 5 правителства, каза Михов и цитира няколко конкретни случаи за това.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново