Доц. Милен Михов участва в конференция за интеграцията на Западните Балкани

Публикувано на пн, 9 Дек. 2019
86 четения

«Общият подход към Западните Балкани е невъзможен. Правилният подход е към отделните държави в региона, към проблемите, които имат отделните държави. България има национален интерес от териториалната цялост, демократичност и приятелство с Република Македония. Разширяването на двустранното и регионално сътрудничество между Скопие и София са в унисон с европейската политика за интегриране на Западните Балкани, защото присъединяването към НАТО и ЕС на, подчертавам, териториално цялостна, демократична и приятелска Македония е в унисон с интересите на Запада.»

Това заяви доц. д-р Милен Михов, народен представител от ВМРО – БНД, по време на международната конференция „Западни Балкани“, която се проведе в Националния дворец на културата в София. Конференцията протече в 4 панела, свързани основно с интеграцията на Западните Балкани и с бъдещо сътрудничество.

Доц. Михов говори по темата “Използване на социалното неравенство на Западните Балкани”. Изложението му засегна интеграцията на Западните Балкани и това, че те са неразривна част от бъдещето на България, тъй като България има и политическия, и икономическия интерес от по-бързата и по-ефективна интеграция на Балканите.

По време на форума председателят на младежката организация на ВМРО във Велико Търново Петър Петров, който също бе сред делегатите, разговаря с посланика на Република Северна Македония Марян Гьорчев. Двамата са уговорили визита на посланика след 15 януари във Велико Търново за изнасяне на обща лекция за гражданите на старопрестолния град.

Конференцията бе организирана от Фондацията за европейска реформа New Direction, чийто вицепрезидент е членът на EП и групата на Европейските консерватори и реформисти и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, и Международния републикански институт. В нея участваха министри, европейски представители, дипломати, учени и млади лидери от България, Сърбия, Македония, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, представители на НАТО.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново