Доц. Милен Михов: С прилагането на т.нар. политика на интеграция доникъде няма да стигнем

Публикувано на пт, 25 сеп. 2020
139 четения

Дори със законно оръжие българските граждани не посягат да се защитят поради недоверието към държавата, а нападателите са убедени, че на тях ще им се размине, посочи заместник-председателят на ВМРО и депутат в ПГ „Обединени патриоти“ доц. Милен Михов. Коментарът му в „Денят ON AIR“ бе по повод нападнатият с мачете млад мъж от Роман на 14 септември.

Според разказа на пострадалия Калин Христов в следобедните часове той видял млад циганин да се навърта около къщата му. Младият мъж е нападнат от група за това, че е потърсил обяснение за посегателство над собствения си имот. Тази група, позната под названието „Лисиците“, е доста добре позната на органите на реда, коментира в студиото Милен Михов.

По думите му любопитното в този случай е, че става въпрос за здрав мъж, който може да се защитава. Той е бил охранител и е притежавал законно оръжие, но не е посегнал към него, за да се защити.

На въпроса защо не е използвал оръжието си да се защити при заплахата за неговия живот той е отговорил, че ако стреля, ще бъде осъден, а на циганите нищо няма да им направят, допълни Михов.

Говорим за един много сериозен проблем. За сетен път ние поставяме въпроса за приемането на концепцията на Каракачанов. С прилагането на т.нар. политика на интеграция доникъде няма да стигнем, категоричен бе заместник-председателят на ВМРО.

Доц. Михов коментира и конфронтацията на президента и премиера.

Ние сме дълбоко убедени, че в името на българските граждани не можем да разделим хората по начина, по който си говорят премиерът и президентът. Това не е пътят за решаване на криза. Ние предлагаме нещо важно – преходно правителство с парламентарна подкрепа, заяви той.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново