Доц. д-р Милен Михов: „Политическото лицемерие на Костадинов е безгранично“

Публикувано на вт, 17 окт. 2023
471 четения

„Излъчен съм като кандидат от моите приятели и другари от великотърновската организация на ВМРО, за разлика от всички останали кандидати, чиито номинации и кандидатури бяха издигнати от партийните централи в София. Не искам да кажа, че кандидатурите им са били договаряни между политическите играчи в „сглобката“ или в някой таен манастир, но факт е, че странни кандидатури се появяват в политически партии без история и без връзка.

В тази кампания, в която политическото лицемерие, като че ли е взело неизмерими висоти, хората питат и аз също питам. Бизнес сдружения се „опаковат с целофана“ на граждански, независими, „гласнародни“ обединения. А играчите? Хората във Велико Търново много добре ги познават – кой стои зад тази листа, кой финансира тази кампания.“

Това заяви в интервю за предаването „Хитове в мрежата“ по ТВ „България24“ доц. д-р Милен Мохов, кандидат от ВМРО за кмет на Велико Търново.

„Едно е в Народното събрание г-н Костадинов да „дамгосва“ г-н Пеевски, друго е да издигне кандидатура за кмет на главния редактор на неговия вестник или (може би на вестника, който е бил негов). Но това не е само в дадения случай! В листата на „Възраждане“ в Горна Оряховица „блестят“ имената на двама видни възрожденци. Ще спомена само малките им имена – Мехмед и Сали. В едно от селата в Горна Оряховица „Възраждане“ издига за кандидат за кмет бившия кандидат на ГЕРБ преди 4 години. И на мен, и на хората, с които се срещам, ни звучи странно. Лицемерието на „Възраждане“ на тези избори започва много ясно да се проявява и изсветлява в кандидатските листи, в техните кандидати и хората по места не могат да бъдат излъгани в тази измама“, коментира още Милен Михов.

Той отново заяви, че ВМРО тръгват в тази кампания уверено, с една прекрасна листа от хора, които са изградили своя обществен и професионален образ в продължение на години, ползват се с популярност и авторитет и си поставят далеч по-прозаични, но важни за решаване въпроси за разлика от тези дали Янтра е плавателна или дали ще има лифтове до Арбанаси.

На въпрос на водещата за огласената в медиите подкрепа, която от „Възраждане“ и БСП са оказали на ГЕРБ и ДПС във връзка със смени в ключови регулатори още със старта на работа на последното правителство, доц. Михов приведе още един аргумент:

„Тази колаборация на „Възраждане“ с ГЕРБ беше публично заявена във Велико Търново от г-н Костадинов. Той каза, цитирам: „В предизборната кампания той и неговите кандидати няма да критикуват предходните управления.“ Предходните три управления в Община Велико Търново са на ГЕРБ. И продължи, че „Възраждане“ няма да свети с отразена светлина.“

Познавайки много добре г-н Костадинов, който започна своето обществено развитие от младежката организация на ВМРО във Велико Търново, неговото високо самочувствие, аз наистина вярвам, че той се възприема като звезда или най-малкото – едно малко слънце в границите на България, защото във Вселената, звездите Слънца светят със собствена светлина, а останалите небесни тела с отразена. Да декларираш, че ще водиш една позитивна кампания към сегашното управление, аз мисля, че не може да бъде по-голям подарък на ГЕРБ и управлението на Велико Търново от тази позиция на „Възраждане“, каза в заключение Милен Михов.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново