Делян Пеевски ще води листата на ДПС в областта, втори е Йордан Цонев

Публикувано на нд, 10 окт. 2021
6135 четения

Делян Пеевски ще води листата на ДПС в област Велико Търново. Втори ще е друго знаково име за движението – Йордан Цонев. „Това за нас е голяма чест. От В. Търново – историческата и духовна столица на България, господин Делян Пеевски ще даде ясен знак, че се връща в политиката. Той има много да даде на България и на региона ни. Това е причината структурата ни в областта да го номинира за водач“, заяви при регистрацията на листата областният председател на ДПС Гюнай Далоолу. Той припомни, че в начолото на пандемията Пеевски е направил много дарения на болниците в областта, с което е показал, че милее за региона. Далоолу обясни още, че по времена кампанията водачът ще бъде в региона, за да се запознае на място с проблемите на хората и те ще видят един по-различен Делян.
От ДПС са категорични, че ще направят позитивна кампания, изпълнена с много енергия. Те регистрираха листата си в неделя в 11, 11 часа, защото целта им е да спечелят най-малко 11 111 гласа, с които да си върнат изгубения на последните парламентарни избори мандат. Според Далоолу едната причина да не успеят да нямат народен представител в последния кратък парламент е машинното гласуване, което е притеснитеснило много от избирателите на ДПС. Другата, по думите на областния председател на движението, е действията на полицейския апарат на Бойко Рашков. „Те гонеха нашите симпатизанти в цялата област. Моята къща беше обискирана. Всяваха страх“, заяви Далоолу.
Листата на движението ще е от 16 кандидати за народни представители. Трети в нея ще е младият Мастън Мастънов. Той е икономист. Родом е от село Петко Каравелова. Беше за кратко народен представител в 45-то Народно събрание. Четвърти е областният председател на движението Гюнай Далоолу. Под номер пет е Сунай Мунков, строителен предприемач и общински съветник във Великотърновския общински съвет. Следват председателката на женската организация на ДПС Фатме Етемова и Мастън Еминов, общински председател на движението във В. Търново.
Весела КЪНЧЕВА
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново