Деян Хаджийски: “Младите българи вярват в ГЕРБ и са готови да полагат усилия за по-добрия живот на всички”

Публикувано на чт, 9 май 2013
1205 четения

Областният младежки лидер е запален риболовец, талантлив музикант, сам произвежда зеленчуците и плодовете за трапезата си

“Научих много за политиката от 2006 година до сега. Според мен най-важното в нея е да можеш да общуваш с хората както във вътрешнопартийната работа, така и с тези, които са извън партията. Да можеш да водиш диалог е може би най-голямото умение, което трябва да притежава всеки политик”, започва да разказва кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ Деян Хаджийски. Той е в партията от създаването, общински съветник е във Великотърновския общински съвет.
“Трудно ми е да кажа дали политиката ме е променила. Човек се изгражда като личност през първите години от живота си. Може би политиката ме направи по организиран, развих чисто организационни качества, които до този момент не бяха толкова изявени в мен. Станах и по-търпелив.

Най-щастливият ден – Дидо, Светлана и синът им Марсел заедно с втория в листата на ГЕРБ Евгени Стоев.

Казват, че политиката е мръсна работа, но това зависи от настройката на всеки един човек. За мен положителните й страни са много – срещи с хората, незабравими познанствата. Социалните контакти и добрите отношения, които имам, са нещо ценно, което ще ми остане”, размишлява 32-годишният мъж.
Дидо Хайджийски не иска да прилича на никой политик, но се възхищава на Тони Блеър, който има таланта по невероятен начин да изразява себе си. Освен харизмата на Бойко Борисов, която е повлияла за включването му в партия ГЕРБ, са му харесали много и хората на местно ниво, с които заедно са изграждали партията. Другото, което го е привлякло, са идеите на ГЕРБ, които и той проповядва.
“ГЕРБ води позитивна кампания, за краткото време на кампанията се постарахме да се срещнeм с максимален брой хора. Искаме те да знаят, че не даваме напразни обещания. Нормално е хората да искат да имат по-големи доходи, по-добър начин на живот, но за да се постигне всичко това, трябват усилия! Онзи ден гледах репортаж за един овчар по телевизията. Човекът каза: “българинът предпочита да е гладен и жаден, но не и изморен”. До голяма степен е вярно и искам това да се промени. Хубаво е, че много млади българи вярват в ГЕРБ и са готови да полагат усилия, за да стане по-добър животът на всички. Виждат, че политиката на ГЕРБ и отговорността ни са единственото решение в сегашния политически момент. Хората не вярват на обещанията на другите партии за нереално високи заплати”, категоричен е Деян, който е един от най-младите кандидати за народни представители в листата на ГЕРБ. Георги Давидов и Станислава Стоянова са другите младежи в листатата на партията. Радва ме, че все повече млади хора се вълнуват от социално политическия живот в страната. Над 1000 са младежите, които членуват в област Велико Търново в ПП ГЕРБ, това е 1/3 от структурата.

Риболовът е негово хоби.

Решението си да се занимава с политика Деян Хаджийски взел в мегаполиса Ню Йорк, където бил възхитен от начина на живот. “В САЩ участвах в проект, свързан с пазара на труда, който беше реализиран от американска агенция за международно развитие. По него навремето бяха изградени кариерните центрове във всички висши училища у нас. Директорът на мисията на тази агенция в България – Майкъл Фриц, го поканил да бъде включен в програма за лидери, която била към Държавния департамент на САЩ. Участвал в обучението, посетил седем щата, опознавайки държавното устройство на най-демократичната страна. Това е една от основните причини, която го амбицирала да се включи по-активно в политическия живот и да промени България.
“Не съм си задавал въпроса до къде искам да стигна в политиката. Искам да развия себе си, но не съм си представял някакви постове. Винаги съм давал всичко от себе си, пък да се случва каквото трябва. Може би така трябва да бъде, за да не се получат разминавания в очакванията”, казва Дидо.
Признава, че отдавна се е говорело, че ще бъде издигнат за депутат, но причинът за това е ясна. “В нашата партия нещата са структурирани, за да стигне до определена номинация, всичко е минало през общински събрания, след което съответните кандидати за народни представители се одобряват от изпълнителната комисия. Процесът е двустранен – от една страна, желанието на хората по места, а от друга, решението на ръководството”, обяснява Хаджийски.
“Искам да призова всички граждани да излязат и да гласуват, за да няма оправдания. На събрание в Елена представители на Коалиция “ГОРДа България” са направили брутален опит да провокират членовете и симпатизантите на ГЕРБ, но хората в препълненото читалище не се подддали, а възрастна жена помолила провокаторите да напуснат. Хора, които нямат собствена кампания, собствени идеи, собствена платформа и собствени инициативи, правят точно това – възползват се от нашите, за да бъдат забелязани. Всички сега са против ГЕРБ, защото това е най-лесно! На 12 май вярвам, че българите отново ще вземат най-мъдрото решение”, споделя още Хаджийски.

Малко хора знаят, че Дидо Хаджийски е талантлив музикант и певец.

“Политиката не ми пречи на семейния живот, когато има разбирателство, не смятам, че политиката би попречила. Гледам да използвам всеки миг, за да сме заедно със съпругата и детето ми”, признава Деян. “Детето ми е голям образ, на 7 години е, казва се Марсел, ученик в първи клас. Изключително жив и буден е, това, че е такъв, много ме радва. Виждам в него моя темперамент, маниери”, разказва гордият баща.
От родителите си младият политик е научил винаги да бъде себе си и да отстоява своята позиция. Има много приятели, обича да се забавлява с тях, ходи на риболов.
Деян Хаджийски се шегува, че откакто е в обществения живот, хората знаят всичко за него и е като прочетена книга. Знаят дори, че обича сам да произвежда зеленчуците и плодовете, които слага на масата си, защото знае, че са екологично чисти.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново