Десислава Йонкова отново оглави Общинската избирателна комисия

Публикувано на пн, 19 Авг. 2019
448 четения

Юристът Десислава Йонкова от ГЕРБ беше предложена за председател на Общинската избирателна комисия /ОИК/ за местните избори през октомври. Това стана по време на консултациите между представители на парламентарно представените партии и коалиции в 44-ото Народно събрание и представителите на партиите и коалициите, които имат членове на Европейския парламент. Общо 13 души влизат в състава на ОИК, а Йонкова за пореден път ще ръководи нейната работа .

Политиците се договориха комисията да има двама заместници – Кирил Станчев от „Обединени патриоти” и Шенгюл Сармахмудова от ДПС. За секретар беше посочен Христо Данев от БСП. По четирима представители имат ГЕРБ и коалиция “БСП за България”, „Обединени патриоти” – двама, а ДПС, „Демократична България” и „Воля” – по един. Предстои предложената ОИК да бъде утвърдена от Централната избирателна комисия.

Секционните избирателни секции в община Велико Търново заедно с подвижните  – болничните заведения, следствения арест и временните, се очаква да бъдат 151, съобщи секретарят на Общината Мина Илиева.

Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново