Депутат, кмет и петима съветници искат да управляват Г. Оряховица

Публикувано на ср, 4 Сеп. 2019
5362 четения

Очаква се най-малко осем да са кандидатите за кмет на Горна Оряховица на предстоящите местни избори, сочат нагласите в железничарския град 20-ина дни преди официално да започне предизборната кампания. Местната структура на ГЕРБ поиска сегашният кмет инж. Добромир Добрев да управлява града още един мандат. До дни Изпълнителната комисия на партията трябва да утвърди официално кандидатите за градоначалници на управляващите за общините от областта, които миналата седмица бяха препитани от ръководството на ГЕРБ.
Лидерът на БСП в Горна Оряховица Огнян Стоянов беше единствената номинация за общински кмет на местните социалисти, след като всички партийни организации на столетницата направиха своя избор в началото на август. Според източници на “Янтра ДНЕС” обаче не той, а народният представител Явор Божанков ще е кандидатът за кмет на червените в железничарския град. Решението
ще бъде взето на Общинската конференция на БСП, която е насрочена за 4 септември (сряда) от 17,30 часа.
За втори път в кметската надпревара влиза адвокат Людмила Илиева, общински съветник и член на националното ръководство на Демократи за силна България. Тя е номинирана за поста на градоначалник от Коалиция „Демократична България”.
От ДПС , както и на предишните избори, за втори път издигат за кмет общинския си съветник Стефчо Алипиев. От години Алипиев е ръководител на оркестъра на Фолклорен ансамбъл “Сидер войвода”.
По традиция свой кандидат за кмет на железничарския град ще издигнат и воеводите от ВМРО-БНД. В последните години три пъти те са залагали на общинския си председател Кирил Кирилов, който освен съветник в местния парламент е и член на Борда на директорите на „Интендантско обслужване“ ЕАД, фирмата която се занимава с производство на униформени облекла, фуражки, украса. На последните местни избори от ВМРО бяха издигнали за поста съпругата на Кирилов – Боряна, която е директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ в Горна Оряховица. Дали и този път тя ще е нежното острие на воеводите ще стане ясно на 11 септември.
Бизнесменът и общински съветник от “Атака” Йордан Аврамов също се очаква отново да се включи в битката. На кметския стол най-вероятно ще се опита да седне и строителният предприемач Петър Гайдаров, който е председател на структурата на СДС в Горна Оряховица. Гайдаров е общински съветник в сегашния местен парламент. В надпревара за кметския пост почти сигурно ще се впусне и Йордан Яков от АБВ, който също е общински съветник.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново