Дават 30 млн. лв. на бизнеса за обучение на кадри

Публикувано на вт, 12 Мар. 2019
536 четения

30 млн. лв. е бюджетът на процедурата “Умения”, която дава възможност на работодателите да кандидатстват за финансиране, за да обучат необходимите им кадри. Това обявиха във В. Търново експерти от Министерство на труда и социалната политика по време на информационна среща с представители на бизнеса. Средствата са от Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Целта на процедурата “Умения” е да насърчи професионалното и кариерно развитие, да подобри достъпа до заетост за безработни и неактивни лица чрез включването им в различни обучения.
По програмата могат да кандидатстват работодатели от различни сфери, като по схемата се предоставят специфични обучения за конкретно работно място, обучения за повишаване на професионалната квалификация и за ключови компетентности.
“Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ е 15 000 лв., а максималният е 3 911 660 лв. Максималният интензитет на безвъзмездна финансова помощ е 50 % от общата стойност на допустимите разходи за големи предприятия, 60 на сто за средни и 70 % за малки и микро предприятия. При определени условия интензитетът на помощта може да бъде увеличен, но не повече от максималния до 70 % от допустимите разходи”, обясни Веселин Станчев – главен експерт в МТСП. Той уточни, че крайният срок за подаване на документи по процедурата е 3 май.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново