Даниел Панов: Самоводене има нужда от достойно управление

Публикувано на ср, 25 окт. 2023
325 четения

Валентин Къндев ще върне селото по пътя на развитието

Самоводене има нужда от достойно управление през следващите 4 години. Тук живеят прекрасни хора с добри сърца, които заслужават най-доброто. Това каза пред жителите на Самоводене Даниел Панов, кандидат за кмет на В. Търново за четвърти мандат. В препълнената зала на читалище “Извор 1873” той представи кандидата за кмет на Самоводене от ГЕРБ Валентин Къндев и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ.
“Ако бъда избран отново, няма да допусна да бъде възстановена работата в кариерата край Самоводене”, категоричен беше отговорът на Панов на един от наболелите въпроси, които вълнуват местните хора. Той заяви, че през 12-те години на неговото управление е спрял изграждането на четири кариери в региона на Велико Търново и сега също е спряно разкопаването на живописния район на река Раховец.
Панов подкрепи искането на хората в Самоводене да бъде изградена площадка за разделно събиране на строителни и домакински отпадъци, каквато вече има в Ресен и в която Общината инвестира 50 000 лева. Тези и много други инициативи могат да бъдат реализирани в Самоводене само ако с управлението на селото се заеме почтен и деен кмет, какъвто е Валентин Къндев, посочи Панов. Той подчерта, че като хора, носили пагон, и двамата са отговорни и принципни в работата си. Валентин Къндев е човек, който живее в Самоводене и е готов да върне селото по пътя на развитието.
Кандидатът за кмет изложи основните приоритети в своята програма. “Често ме питат защо съм приел да се включа в листата на ГЕРБ и винаги отговарям с прочутата мисъл: Когато искаш да стигнеш бързо, тръгни сам. Ако искаш да стигнеш далече, тръгни с приятели”, каза той. Бившият началник на Районното полицейско управление във Велико Търново заяви, че много години е бил свидетел как Даниел Панов и неговият екип с разум, диалог и отговорност са решавали и най-сложните проблеми. “Ще управлявам с обществен съвет от образовани и активни жители на Самоводене и в непрекъснат диалог с хората”, заяви Къндев.
54 км е уличната мрежа на Самоводене и поетапната ѝ рехабилитация е сред най-важните задачи на новия управник. Друга негова основна цел е монтиране на видеонаблюдение на проблемните точки в селото, за да се гарантира сигурността и спокойствие за всички. Да продължи ремонтът и оборудването на 150-годишното читалище и църквата “Св. Ирина” са други задачи пред Валентин Къндев. Даниел Панов увери, че Община Велико Търново ще възложи за църквата да бъде изготвен проект и ще се търсят средства за нейното спасяване, защото храмът се руши с всеки изминал ден. Вярата ни прави истински българи, затова ще работя за приобщаване на двата близки манастира, от които ние, самоводчани, като че ли се отдалечихме през последните години, каза още Валентин Къндев.
Ремонт на изоставените войнишки паметници, изследване и обозначаване на съдържанието на водата в селските чешми, развитие на спорта и изграждане на фитнес зала са част от другите приоритети, които си поставя Валентин Къндев за развитието на Самоводене. Една от първите му задачи като кмет ще бъде да организира почистване на селото по махали, както и на коритата на реките, за да се превърнат те отново в притегателно място за отдих на жителите, както е било преди години. Къндев подкрепя и ще работи за реализиране на идеята в Самоводене да бъде направен местен фермерски пазар, подобен на този във Велико Търново, който се радва на все по-голяма популярност. За да станат реалност всички тези идеи, той ще разчита на подкрепата и на своите съмишленици от листата, които имат връзка със Самоводене. Подкрепа към бъдещия кмет изразиха Владимир Николов, Антоанета Селенска, Росица Димитрова, Йордан Цветанов, Деян Хаджийски, Красимир Йорданов и Грета Иванова. Всички те са здраво свързани със селото и са убедени, че ще работят от сърце то да заживее нов живот и да се превърне в притегателно място за младите хора.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново