Даниел Панов пред колектива в „Алумина Елит“: „Проектите за „Присовските завои“ и Северния пътен възел са готови“

Публикувано на вт, 17 окт. 2023
2139 четения

Проектите за Присовските завои и изграждането на Северния пътен възел, който ще изведе от центъра на Велико Търново минаващите ежедневно до 6000 автомобила от Горна Оряховица, вече са в различна степен на готовност, уверяват от Агенция „Пътна инфраструктура“, която е отговорна за тези обекти. Остава държавата да си свърши работата и да изпълни поетите ангажименти, заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Велико Търново Даниел Панов на среща с ръководството и работниците от „Алумина елит“.
„И за участъка край село Присово, и за Северния пътен възел, и за магистрала „Хемус“ бяха предвидени пари при последното правителство на Бойко Борисов. Разчетите бяха направени така, че до 2024 г. да има магистрала поне от София до Велико Търново. След това две години правителствата се занимаваха със анализи, преразглеждане и какво ли не. От лошо управление замряха големите инвестиционни проекти и парите „потънаха“, коментира Даниел Панов. Сега, по думите на настоящия министър на регионалното развитие и благоустройството, някакви шансове за магистрала до Велико Търново има най-рано за 2027 г., подчерта той.
За общината по-активната работа на държавните структури, които отговарят за ремонтите на републиканската пътна инфраструктура е особено важна, защото част от обектите са именно онези, които предизвикват най-сериозни очаквания от гражданите.
Работещите в компанията благодариха на Панов, че след неговата намеса към компетентните институции вече ги няма километричните колони от тирове с дървесина за завода за дървопреработка, които денонощно затрудняваха сериозно движението в промишлената зона до кв. „Чолаковци“.
Планиран е пълен ремонт на ул. „Дълга лъка“, която обслужва целия южен индустриален район на Велико Търново. За целта първо ВиК „Йовковци“ трябва да изпълни работата си по проектите за смяна на колекторите и мрежите по втория воден цикъл в града. В тази група са и ул. „Полтава“, и бул. „Никола Габровски“, обясни още Даниел Панов. Булевардът и двете улици са част от втория воден цикъл на града, за който държавното ВиК-дружество вече има одобрено финансиране. Общината ще осигури нужните пари за последващото преасфалтиране, поясни настоящият кмет.
Всяка нова улица във Велико Търново се изгражда с паркоместа. В междублоковите пространства общината и гражданите имат обща отговорност: местната администрация се ангажира с обособяването на места за паркиране, но задължение на етажната собственост е да направи справедливо разпределение между живеещите, както е по новата общинска наредба.
До началото на ноември се очаква да приключат строителните работи по двете кръгови кръстовища при Летния театър и в района на Беляковско шосе. Всеки ден забавяне носи сериозни неустойки за строителите, категоричен бе Даниел Панов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново