Даниел Панов: Нови климатици и термопомпи ще има за 5000 домакинства във Велико Търново и цялата община

Публикувано на нд, 15 окт. 2023
472 четения

Над 5000 домакинства във Велико Търнови и общината ще могат да сменят старите си печки на дърва и въглища с нови климатици, термопомпи и други икономични и екологични отоплителни уреди. Те ще са напълно безплатни за хората.
Това става възможно, след като Общината е одобрена по Програма „Околна среда“ 2021-2027 по мерките за чист въздух. Проектът е част от политиките на настоящия кмет Даниел Панов, които имат едновременно и социална насоченост, и подобряват показателите в сферата на екологията.
„За нови климатици и термопомпи ще могат да кандидатстват както хората от цяло Велико Търново – без значение на квартала, така и жителите на всички населени места от общината“ – това обяви Панов пред великотърновци, работещи във водещите компании за облекло – Модна къща „Петров“ и Модна къща „Парушев“. Голям е интересът към новата програма и във всички квартали, където Панов и екипа му от кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ провеждат срещи с хората.
Проектът по „Околна среда“ надгражда друга успешна социална и еко-инвестиция, реализирана от Даниел Панов и екипа му в сегашния мандат. С проект по програма LIFE на Европейската комисия 550 домакинства получават нови екологични отоплителни уреди, заменяйки старите си печки на дърва и въглища.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново