Даниел Панов и съветниците полагат клетва в четвъртък

Публикувано на вт, 7 Ное. 2023
1657 четения

В Музей „Възраждане и Учредително събрание“ ще положат клетва кметът на община В. Търново Даниел Панов и новите общински съветници. Тържествената сесия ще се състои на 9 ноември от 18,00 часа. На церемонията по встъпване в длъжност ще присъстват и кметовете на населените места, които също ще положат клетва. Веднага след това ще се състои избор на председател и заместник председатели на Великотърновския общински съвет, както и на членове на комисия, която ще изработи правилник за дейността на местния парламент.
В новия Общински съвет влизат 37 общински съветници от десет партии и коалиции. Най-много представители – 11, има партия ГЕРБ. Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ имат 6 представители, от БСП – 5, от „Възраждане“ и „Глас народен“ по 3 съветници, от ВМРО, ДПС, „Има такъв народ“ и „Общество за нова България“ – по 2 представители, а от „Движение нашият град“ имат един съветник.
След балотажа има промени в две от формациите. На мястото на Даниел Панов и Росица Димитрова, която остава директор на социалната дирекция, влизат Христо Стоев и Тодор Тодоров. А на мястото на арх. Йордан Терзийски влиза д-р Стефан Войчев. До вчера няма други заявления за отказ от съветническо място в останалите формации.
Общинските съветници от ГЕРБ са д-р Валентин Точков, Венцислав Спирдонов, Георги Марков, Георги Недев, Деян Хаджийски, Драгомир Йосифов, Мирослав Трифонов, д-р Николен Стойнов, Росен Иванов, Христо Стоев и Тодор Тодоров.
От ПП-ДБ са Калоян Янков, Лили Матева, Дончо Бораджиев, д-р Мавроди Калейнски, доц. Соня Будева и д-р Стефан Войчев.
От БСП влизат Михаил Михалев, Валерия Дончева, Ирена Стасинопулу, Йордан Свраков и Петко Тюфекчиев.
Техни колеги от „Възраждане“ са Стилян Найденов, Ангел Янчев и Александра Трифонова,
а от „Глас народен“ са Димитър Манолов, проф. Христо Бонджолов и Тихомир Нанев.
От „Има такъв народ“ са Момчил Иванов и Борис Китанов, от ВМРО – доц. Милен Михов и Деян Куздов, от ДПС – Гюнай Далоолу и Сунай Мунков, а от „Общество за нова България“ са Калина Широкова и Иван Александров. Представителят на „Движение нашият град“ е Методи Петров.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново